Erik Jeppesen honorary doctorate in Estland

15.11.2017Professor Erik Jeppesen was elected to be the honorary doctorate at Estonian University of Life Sciences. For the inauguration ceremony (November 10) a small publication about his career was made in Estonian and English.

Ph.d. Lærke Stewart vinder pris for artikel om arktisk natur

14.11.2017Med titlen " Farvel til den unikke arktiske natur?", vandt Lærke førstepladsen i formidlingskonkurrencen udskrevet af Arktisk Institut.

Flere nyheder

Big data - når virkeligheden fungerer som eksperiment

09.11.2017Et nyt forskningscenter på Aarhus Universitet har sat sig for at indsamle og analysere store mængder data fra og om naturen for løbende og detaljeret at undersøge, hvordan de globale miljøændringer påvirker Jordens plante- og dyreliv. Forskerne benytter sig i høj grad af nye sensorteknologier, f.eks. højopløselige data fra satellitter og egne laserscanninger af landskaber, og på længere sigt vil de også inddrage data fra sociale medier.

Iltsvind næsten kvalt af efterårsstorme

07.11.2017Der er betydeligt mindre iltsvind i de indre danske farvande end tidligere på året.

Mulighed for jagt på grågæs i august

07.11.2017Bestanden af grågæs er nu så stor, at det overvejes at udvide jagttiden. De mange gæs laver betydelige skader på landmændenes afgrøder.

Landbrug & Fødevare-kampagne er gift for forholdet mellem forskere og landbrug

07.11.2017Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer har ført en negativ kampagne mod forskere fra Aarhus Universitet, som ødelægger det ellers historisk gode forhold mellem forskere og landmænd i Danmark. Lad os genoprette det i stedet for at sætte det over styr. Det skriver dekan Niels Chr. Nielsen og institutlederne Peter Henriksen (Bioscience) og Erik Steen Kristensen (Agroøkologi) i en kronik i Altinget

Aarhus-forskere skal overvåge ulven - og inviterer danskerne med

07.11.2017Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum i Aarhus har netop vundet kontrakten med Miljøstyrelsen om at udføre systematisk overvågning af ulve i Danmark. Forskerne inviterer nu danskerne med på ulvejagt.

Nye færdselsregler kan gavne Grønlands dyreliv

06.11.2017Grønlands dyreliv er rigt, men bliver nemt forstyrret af trafik og minedrift.

Marsvin sover i speed-dyk

27.10.2017En nyudgivet artikel i Journal of Animal Behaviour tyder på at marsvin sover under halvcirkelformede dyk nær overfladen.

ARRANGEMENTER

tir 28 nov
11:00-13:00 | Institut for Bioscience, Ny Munkegade 114-116, bygning 1540-K20
Flooding tolerance of Arundo donax in paludiculture: Growth and morphological responses to root hypoxia and partial submergence