Aktuelt

Institut for Bioscience inviterer studerende, forskere og erhvervsliv til at mødes til netværks- og karrieredagen BIO Match 28. september i Stakladen. Foto: AU Foto/Jesper Rais
Alle eksterne deltagere og forskere får mulighed for at præsentere sig selv på ét minut og ét slide i seancen One Minute Madness. Et sjovt og underholdende koncept, som IT-uddannelserne på AU flere år har brugt i forbindelse med Karrieredagen på Katrinebjerg. Foto: AU Foto/Jesper Rais

Netværksdag skal øge dialog og samarbejde mellem erhvervslivet og biologer fra AU

18.09.2018Institut for Bioscience fyrer op under samarbejdet mellem erhvervsliv, forskere og studerende. Det sker til netværks- og karrieredagen BIO Match, som løber af stablen fredag 28. september på Aarhus Universitet.

Stor knopurt vokser på varme, tørre og næringsfattige steder. Her er ofte mange vilde bier, eksempelvis stor bladskærerbi, som har en forkærlighed for netop denne blomst. Foto: Rasmus Ejrnæs.

Planter sladrer om kryb og kravl

04.09.2018Man kan bruge en planteliste til at forudsige mangfoldigheden af insekter, snegle og laver i naturen.

Flere nyheder

Foto: Colourbox.

Fem scenarier for dieselbilernes fremtid i skærpede miljøzoner

31.08.2018Forskere har beregnet effekterne af forskellige tiltag rettet mod dieselkøretøjer i danske storbyer.

Iltsvind blev blæst baglæns i fjordene

31.08.2018Stormen Johanne gav ilt til lavvandede områder, men i blandt andet Lillebælt har iltsvindet bidt sig fast.

Iltsvind blev blæst baglæns i fjordene

Bioscience-projekter om vand modtager 3,9 millioner

20.08.2018Hvad betyder udledning næringsstoffer for havets pH-balance og omfanget af iltsvind? Kan flere vandplanter reducere kvælstof og fosfor i vandløb og give bedre vandkvalitet? Dette er blandt de spørgsmål, Aarhus Universitet nu skal hjælpe med at besvare efter bevillinger fra VELUX FONDEN på i alt 3,9 mio. dkk.

Op til ti ulve skal fanges og mærkes med sendere

20.08.2018De danske ulves adfærd skal kortlægges ved hjælp af GPS-sendere. Nu har forskere fået tilladelse til at fange ulve og mærke dem.

Slut med at jokke i søsalaten

13.08.2018Algearten ’søsalat’ har i mange år skabt lugtgener for beboerne omkring den indre del af Skive Fjord. Her er fjorden særdeles produktiv og mængderne af søsalat kan under gunstige omstændigheder fordobles på få dage. Nu skal forsøg i Skive Fjord vise, om den problematiske søsalat kan bruges til noget fornuftigt.

Marsvin kommunikerer med højfrekvent morsekode for at undgå spækhuggere

13.08.2018Danmarks eneste hval, marsvinet, benytter sig af de samme høj-frekvente, morsekode-lignende klik, som de bruger til at finde føde med, til at kommunikere med artsfæller, viser ny forskning fra Aarhus Universitet. Disse nye resultater giver et helt nyt indblik i marsvinenes sociale liv, som man ikke tidligere har kendt til.

ARRANGEMENTER

ons 19 sep
09:15-10:00 | Institut for Bioscience, Ny Munkegade 114-116, bygning 1540-324
Evan Fricke: The consequences of defaunation and the mutualistic rewilding of Guam
tor 20 sep
13:15-15:15 | Institut for Matematik, Ny Munkegade 120, bygning 1531-119, aud. D2
Global-Change Ecology of Gymnosperms
Kvalifikationseksamemen, del A: Ditte Arp Jensen, Økoinformatik og biodiversitet
man 24 sep
13:15-15:15 | Sø Auditorierne, Bartholins Allé 3, bygning 1252-204
Rewilding: Jagten på empirisk evidens for økologiske konsekvenser og muligheder
Forsvar ph.d.-graden: Pil Birkefeldt Møller Pedersen, Økoinformatik og biodiversitet
ons 26 sep
09:15-10:00 | Institut for Bioscience, Ny Munkegade 114-116, bygning 1540-324
Lena Neuenkamp:Disentangling the role of light availability and AM fungi in shaping plant species composition of European semi-natural grasslands
tor 27 sep
13:30-14:00 | Institut for Bioscience, Ny Munkegade 114-116, bygning 1540-324
Patrick Jansen: Thieving rodents as substitute dispersers of megafaunal seeds
fre 28 sep
12:00-15:30 | Stakladen, Fredrik Nielsens Vej 4, 8000 Aarhus C
BIO Match - Erhvervslivet møder forskere og studerende fra Bioscience
Fredag den 28. september inviterer Institut for Bioscience til BIO Match - en netværks- og karrieredag, som skal fyre op under mellem erhvervslivet, forskere og studerende.
ons 10 okt
09:15-10:00 | Institut for Bioscience, Ny Munkegade 114-116, bygning 1540-324
Matt Davis: Creating a massive database and using it to assess the global rewilding potential of mammals
fre 30 nov