AU scorer bedst i udbud om vildtforvaltning

21.09.2017Universitetet har vundet konkurrencen om det seneste udbud indenfor myndighedsrådgivning.

To nye AIAS-fellows fra Bioscience

08.09.2017Efter et langt udvælgelses forløb igennem foråret og sommeren er de nye AIAS-Fellows nu fundet.

En duft af purpur

06.09.2017Et nyt studie viser, at blomsters farver og dufte hænger sammen. Blomsterne kombinerer farve og duft for at tiltrække de rette bestøvere – og de samarbejder endda om det på tværs af arter.

Udbytterigt samarbejde: Myrer beskytter og gøder planter

01.09.2017Forskere fra Aarhus Universitet viser i ny artikel, at myrers efterladenskaber på planters blade er værdifuld gødning for planterne – serveret på et sølvfad.

Millioner til projekter om havets sande miljøtilstand

28.08.2017VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN har bevilget 10,5 mio. til fem projekter om det danske havmiljø, der samler viden, forskere og aktører på tværs og sætter fokus på balancen i havets økosystem. Tre af bevillingerne går til Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, og et fjerde er vi deltagere i.

På forskningsskibet Aurora kan eleverne undersøge alt muligt om havmiljø, fisk, bundforhold og navigation. Foto fra projektet Hovedet i havet.

Eleverne skal selv have fingrene i mudderet

24.08.2017'Hovedet i havet' er en række undervisningsforløb om havmiljø om emner som fx plastic i havene på tværs af naturfagene. Eleverne kan komme ud med et forskningsskib eller få studerende fra Aarhus Universitet ud på skolen.

Nye spor efter oddere fundet på Sjælland

16.08.2017Forskere har fundet spor af oddere på Sjælland ved hjælp af DNA-analyser.

Igen i år er udbyttet af rådyr faldet

Udbyttet falder, men flere invasive arter bliver nedlagt

16.08.2017Den nye vildtudbyttestatistik fra jagtsæsonen 2016-17 er landet. Resultaterne vidner om fortsat nedgang i antallet af skudt vildt.

Få opdateret din viden om natur og miljø

15.08.2017Mangler du viden om den nyeste forskning og konkrete værktøjer i dit arbejde? Forskere ved Institut for Bioscience tilbyder forskningsbaseret efteruddannelse inden for natur og miljø.

Tang på skoleskemaet

09.08.2017Grønlandske gymnasielærere samledes på tredages inspirationskursus om tang. Den nye viden skal videreformidles til unge på ungdomsuddannelserne i Grønland

Viser resultater 1 til 10 ud af 146

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste