Testcenter med nye virkemidler til reduktion af kvælstof

22.06.2017Professor Brian Kronvang er en del af en ekspertgruppe, som i Odder kommune har arbejdet på at reducere udledningen af kvælstof fra landbrugsjord. Forsøgene blev igangsat i 2007, og de nye initiativer udviklet af testcentret i Odder, kan snart tages i brug af landmænd over hele landet.  Link til artiklen.

I takt med odderbestandens vækst og udbredelse er det efterhånden blevet mere almindeligt at se dagaktive oddere i Danmark. På billedet krydser en dansk odder isen med sit næste måltid – en torsk – i munden. Foto: Jan Skriver

Odderen har genindtaget øen i midten

19.06.2017De danske oddere har for alvor fundet vej tilbage til Fyn.

Væltede og beskadigede træer skaber god grobund for svampe og planter. Det danner grundlag for større artsrigdom  blandet insekter og dyr og øger dermed skovens biodiversitet.

Træbehandling kan øge Forsvarets biodiversitet

14.06.2017Ny rapport fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved AU klarlægger, om Forsvarets brug af behandlingsmetoder på skovarealer kan øge arealernes og dermed Forsvarets biodiversitet.

Hvordan ville verden være uden mennesker?

09.06.2017En læser vil gerne vide, om verden ville se meget anderledes ud, hvis der ikke fandtes mennesker på Jorden. Vi finder svaret hos to forskere.

Små dyr - stor betydning

02.06.2017Facebook gruppe med interessefællesskab

Aarhus Universitet indvier Center for Cirkulær Bioøkonomi

23.05.2017Verden står overfor en række globale ‘Grand Challenges’; ikke mindst omkring etableringen af en ny biobaseret økonomi, der kan tage over fra den fossile. Bioøkonomi har stort internationalt fokus, og er en strategisk prioritet for EU. På den basis indvier Science and Technology på Aarhus Universitet nu Center for Cirkulær Bioøkonomi d. 23. maj 2017.

Rovdyr er mest glubske i troperne

19.05.201740 forskere fra 21 lande har fundet et nøje defineret mønster i, hvordan rovdyr angriber byttedyr, og troperne vinder klart konkurrencen 'sværeste sted at overleve'.

Sommerfuglen sortbrun blåfugl (Aricia artaxerxes) er et sjældent syn i Danmark. Klitterne i Uggerby Klitplantage er en af sommerfuglens sidste kendte levesteder i landet grundet manglende naturpleje.

Arealstørrelse og naturpleje går hånd i hånd

15.05.2017Forskere fra AU har undersøgt mulighederne for at forbedre naturplejen af lysåbne arealer i Danmark.

Indlæg i Videnskab.dk: Naturen er blevet en politisk kampplads

10.05.2017Den danske natur er et fælles gode. Alligevel er den blevet til en politisk kampplads, fordi borgere, politikere og erhvervsfolk alle har forskellige ønsker for forvaltningen af den. Det skal et nyt rådgivningscenter jonglere med fremover.

Den danske ulvesituation vækker interesse i udlandet

09.05.2017Flere udenlandske medier omtaler påvisningen af den første hunulv i Danmark.

Viser resultater 1 til 10 ud af 132

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste