Nye spor efter oddere fundet på Sjælland

16.08.2017Forskere har fundet har fundet spor af oddere på Sjælland ved hjælp af DNA-analyser.

Igen i år er udbyttet af rådyr faldet

Udbyttet falder, men flere invasive arter bliver nedlagt

16.08.2017Den nye vildtudbyttestatistik fra jagtsæsonen 2016-17 er landet. Resultaterne vidner om fortsat nedgang i antallet af skudt vildt.

Få opdateret din viden om natur og miljø

15.08.2017Mangler du viden om den nyeste forskning og konkrete værktøjer i dit arbejde? Forskere ved Institut for Bioscience tilbyder forskningsbaseret efteruddannelse inden for natur og miljø.

Tang på skoleskemaet

09.08.2017Grønlandske gymnasielærere samledes på tredages inspirationskursus om tang. Den nye viden skal videreformidles til unge på ungdomsuddannelserne i Grønland

Menneskeskabte søer er i god tilstand

08.08.2017Udtjente grusgrave får nyt liv som velfungerende biotoper.

Det danske referencegenom kan ændre vores syn på behandling

28.07.2017GenomeDenmark-konsortiet har efter fem års arbejde sat det sidste bogstav i det danske referencegenom. Ved at kortlægge 150 danskeres arvemasse helt fra bunden er det lykkedes forskerne at skabe et referencegenom, som indeholder langt flere detaljer, end hvad man kender fra andre studier i verden.

Følg vågehvalen på langfart

04.07.2017For første gang i 15 år er det lykkedes danske forskere at mærke en vågehval. Følg den live.

Wet Ecosystems Tool

29.06.2017Department of Bioscience has developed and recently released a free QGIS-based software that allows virtual experimentation with aquatic ecosystems.

Testcenter med nye virkemidler til reduktion af kvælstof

22.06.2017Professor Brian Kronvang er en del af en ekspertgruppe, som i Odder kommune har arbejdet på at reducere udledningen af kvælstof fra landbrugsjord. Forsøgene blev igangsat i 2007, og de nye initiativer udviklet af testcentret i Odder, kan snart tages i brug af landmænd over hele landet.  Link til artiklen.

I takt med odderbestandens vækst og udbredelse er det efterhånden blevet mere almindeligt at se dagaktive oddere i Danmark. På billedet krydser en dansk odder isen med sit næste måltid – en torsk – i munden. Foto: Jan Skriver

Odderen har genindtaget øen i midten

19.06.2017De danske oddere har for alvor fundet vej tilbage til Fyn.

Viser resultater 1 til 10 ud af 140

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste