Aarhus Universitet indvier Center for Cirkulær Bioøkonomi

23.05.2017Verden står overfor en række globale ‘Grand Challenges’; ikke mindst omkring etableringen af en ny biobaseret økonomi, der kan tage over fra den fossile. Bioøkonomi har stort internationalt fokus, og er en strategisk prioritet for EU. På den basis indvier Science and Technology på Aarhus Universitet nu Center for Cirkulær Bioøkonomi d. 23. maj 2017.

Rovdyr er mest glubske i troperne

19.05.201740 forskere fra 21 lande har fundet et nøje defineret mønster i, hvordan rovdyr angriber byttedyr, og troperne vinder klart konkurrencen 'sværeste sted at overleve'.

Sommerfuglen sortbrun blåfugl (Aricia artaxerxes) er et sjældent syn i Danmark. Klitterne i Uggerby Klitplantage er en af sommerfuglens sidste kendte levesteder i landet grundet manglende naturpleje.

Arealstørrelse og naturpleje går hånd i hånd

15.05.2017Forskere fra AU har undersøgt mulighederne for at forbedre naturplejen af lysåbne arealer i Danmark.

Indlæg i Videnskab.dk: Naturen er blevet en politisk kampplads

10.05.2017Den danske natur er et fælles gode. Alligevel er den blevet til en politisk kampplads, fordi borgere, politikere og erhvervsfolk alle har forskellige ønsker for forvaltningen af den. Det skal et nyt rådgivningscenter jonglere med fremover.

Den danske ulvesituation vækker interesse i udlandet

09.05.2017Flere udenlandske medier omtaler påvisningen af den første hunulv i Danmark.

Havpattedyrskonference afholdt i starten af maj 2017

05.05.2017Forskere fra AU dissekerede i weekenden før 1. maj et marsvin på havnen i Middelfart. Det skete for aktivt at inddrage borgerne i den internationale havpattedyrskonference, som blev skudt i gang i Middelfart d. 1. maj 2017.

Danmarks første hunulv nu endegyldigt dokumenteret

02.05.2017Forskere og frivillige har nu endegyldigt dokumenteret forekomsten af en hunulv i Vestjylland. Hunulven er identificeret som en unge fra Göritz-Klepzig-koblet fra sydvest for Berlin.

1,5 millioner hvaler i de europæiske have

02.05.2017En storstilet international optælling af hvaler, delfiner og marsvin i de europæiske havområder har anslået, at der her lever i alt mere end 1,5 millioner hvaler fordelt på 19 arter.

Tiltrædelsesforelæsninger - den 24. Maj, 2017

02.05.2017Adjungeret Lektor Thomas Simonsen og Professor Carlos M. Duarte

’Hovedet i havet’: når skolebørn opdager havets forunderlige verden

01.05.2017Et nyt undervisningstiltag om det danske havmiljø ser nu dagens lys. 'Hovedet i havet' er et formidlingsprojekt, der i særlig grad retter sig mod skoleelever på 7.- 9. klassetrin. Gennem en række tværfaglige undervisningsforløb får børn og unge mulighed for at møde og opleve havets natur på en ganske unik måde.

Viser resultater 1 til 10 ud af 127

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste