Boreplatforme kan ende deres dage som værdifulde kunstige rev

09.07.2018En stor gruppe internationale forskere har netop publiceret en videnskabelig artikel, hvori de opfordre miljømyndigheder over hele kloden til at gentænke ideen om at fjerne boreplatforme, vindmøller og andre installationer i havet, når de er udtjente.

362 unge vil læse biologi på Aarhus Universitet

06.07.2018Biologiuddannelsen i Aarhus er populær og i fremgang. Det viser de foreløbige ansøgningstal efter ansøgningsfristen til kvote 1 i går den 5. juli.

Fortsat fald i luftforureningen i de danske byer

05.07.2018Nye modelberegninger viser, at de negative effekter på menneskers helbred som følge af luftforurening er faldet med over en tredjedel de sidst knap 30 år i Danmark.

Ny bog om miljøregulering af råstofaktiviteter i Grønland

04.07.2018”Miljø og råstoffer i Grønland” fortæller om, hvordan de forskellige råstofaktiviteter foregår og om de erfaringer, rådgivere og myndigheder i dag har med miljøregulering af råstofaktiviteter i Grønland.

Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med de øvrige partnere bag INCOVER vundet en britisk Water Industry Award. Privatfoto

Bioscience-projekt får britisk Water Industry Award

02.07.2018Seniorforsker Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med sine internationale partnere på spildevandsprojektet INCOVER modtaget en britisk pris.

Dimittender fra Institut for Bioscience 2017/2018. Fotos: Lea Laursen Pasgaard

Dimission for nye biologer: I skal lære at styre presset og sætte jeres egne grænser

02.07.2018Smil, sang og hyggelige anekdoter dannede fredag 29. juni rammen om Institut for Biosciences første dimissionsfest. Viceinstitutleder Angela Fago uddelte diplomer og håndtryk, og professor Bo Barker Jørgensen stod for festtalen.

Effekter af indgreb mod dieselbiler i København

25.06.2018Forskere har vurderet hvordan strammere krav i miljøzonen i København vil påvirke emissioner fra trafikken.

Undervisningsminister Merete Riisager fik ’Hovedet i Havet’ under Folkemødet

15.06.2018Sammen med 8 klasse fra Friskolen Østerlars drog undervisningsminister Merete Riisager og formanden for Danmarks Læreforening Anders Bondo Christensen på kystsafari torsdag morgen på Folkemødet.

Overblik: Biologiuddannelsens udvikling på AU

04.06.2018Biologiuddannelsen på AU runder næste år et skarpt hjørne. Her er det nemlig 60 år siden, at det første kapitel i uddannelsens historie blev skrevet med oprettelsen af Zoologisk Institut. Meget er sket siden da. Få her et historisk rids over faget og instituttet, der har uddannet omkring 2.000 biologer.

Vi kan dyrke tang i stor skala – men kan det danske havmiljø følge med?

28.05.2018I morgen, tirsdag d. 29/5 drager forskningsskibet Aurora afsted med 12 forskere fra ind- og udland. På et ugelangt togt skal EcoMacro-projektet undersøge hvordan dyrkning af sukkertang påvirker havmiljø og klima. Togtet går til to af de områder i danske farvande, hvor man allerede dyrker tang: nord for Grenå og ved mundingen af Horsens Fjord.

Viser resultater 1 til 10 ud af 224

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste