Lektor Signe Normand bliver Sapere Aude Forskningsleder

22.11.2017Danmarks Frie Forskningsfond fordeler 165 millioner kroner til 29 excellente yngre forskere med originale idéer og forskningslederambitioner i top. Signe Normand modtager 5.903.755 kr til hendes forskningsprojekt: "Fra celler til satellitter: Arktiske buskes dynamik i tid og rum".

Erik Jeppesen honorary doctorate in Estland

15.11.2017Professor Erik Jeppesen was elected to be the honorary doctorate at Estonian University of Life Sciences. For the inauguration ceremony (November 10) a small publication about his career was made in Estonian and English.

Ph.d. Lærke Stewart vinder pris for artikel om arktisk natur

14.11.2017Med titlen " Farvel til den unikke arktiske natur?", vandt Lærke førstepladsen i formidlingskonkurrencen udskrevet af Arktisk Institut.

Big data - når virkeligheden fungerer som eksperiment

09.11.2017Et nyt forskningscenter på Aarhus Universitet har sat sig for at indsamle og analysere store mængder data fra og om naturen for løbende og detaljeret at undersøge, hvordan de globale miljøændringer påvirker Jordens plante- og dyreliv. Forskerne benytter sig i høj grad af nye sensorteknologier, f.eks. højopløselige data fra satellitter og egne laserscanninger af landskaber, og på længere sigt vil de også inddrage data fra sociale medier.

Iltsvind næsten kvalt af efterårsstorme

07.11.2017Der er betydeligt mindre iltsvind i de indre danske farvande end tidligere på året.

Mulighed for jagt på grågæs i august

07.11.2017Bestanden af grågæs er nu så stor, at det overvejes at udvide jagttiden. De mange gæs laver betydelige skader på landmændenes afgrøder.

Landbrug & Fødevare-kampagne er gift for forholdet mellem forskere og landbrug

07.11.2017Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer har ført en negativ kampagne mod forskere fra Aarhus Universitet, som ødelægger det ellers historisk gode forhold mellem forskere og landmænd i Danmark. Lad os genoprette det i stedet for at sætte det over styr. Det skriver dekan Niels Chr. Nielsen og institutlederne Peter Henriksen (Bioscience) og Erik Steen Kristensen (Agroøkologi) i en kronik i Altinget

Aarhus-forskere skal overvåge ulven - og inviterer danskerne med

07.11.2017Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum i Aarhus har netop vundet kontrakten med Miljøstyrelsen om at udføre systematisk overvågning af ulve i Danmark. Forskerne inviterer nu danskerne med på ulvejagt.

Marsvin sover i speed-dyk

27.10.2017En nyudgivet artikel i Journal of Animal Behaviour tyder på at marsvin sover under halvcirkelformede dyk nær overfladen.

Danske forskere fanger hyper-sjælden marsvineunge

24.10.2017I forbindelse med et internationalt projekt forsøger danske forskere at redde Vaquita-marsvinet fra total udryddelse.

Viser resultater 1 til 10 ud af 161

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste