Nyheder

Institut for Bioscience inviterer studerende, forskere og erhvervsliv til at mødes til netværks- og karrieredagen BIO Match 28. september i Stakladen. Foto: AU Foto/Jesper Rais
Alle eksterne deltagere og forskere får mulighed for at præsentere sig selv på ét minut og ét slide i seancen One Minute Madness. Et sjovt og underholdende koncept, som IT-uddannelserne på AU flere år har brugt i forbindelse med Karrieredagen på Katrinebjerg. Foto: AU Foto/Jesper Rais

Netværksdag skal øge dialog og samarbejde mellem erhvervslivet og biologer fra AU

18.09.2018Institut for Bioscience fyrer op under samarbejdet mellem erhvervsliv, forskere og studerende. Det sker til netværks- og karrieredagen BIO Match, som løber af stablen fredag 28. september på Aarhus Universitet.

Stor knopurt vokser på varme, tørre og næringsfattige steder. Her er ofte mange vilde bier, eksempelvis stor bladskærerbi, som har en forkærlighed for netop denne blomst. Foto: Rasmus Ejrnæs.

Planter sladrer om kryb og kravl

04.09.2018Man kan bruge en planteliste til at forudsige mangfoldigheden af insekter, snegle og laver i naturen.

Iltsvind blev blæst baglæns i fjordene

31.08.2018Stormen Johanne gav ilt til lavvandede områder, men i blandt andet Lillebælt har iltsvindet bidt sig fast.

Bioscience-projekter om vand modtager 3,9 millioner

20.08.2018Hvad betyder udledning næringsstoffer for havets pH-balance og omfanget af iltsvind? Kan flere vandplanter reducere kvælstof og fosfor i vandløb og give bedre vandkvalitet? Dette er blandt de spørgsmål, Aarhus Universitet nu skal hjælpe med at besvare efter bevillinger fra VELUX FONDEN på i alt 3,9 mio. dkk.

Op til ti ulve skal fanges og mærkes med sendere

20.08.2018De danske ulves adfærd skal kortlægges ved hjælp af GPS-sendere. Nu har forskere fået tilladelse til at fange ulve og mærke dem.

Slut med at jokke i søsalaten

13.08.2018Algearten ’søsalat’ har i mange år skabt lugtgener for beboerne omkring den indre del af Skive Fjord. Her er fjorden særdeles produktiv og mængderne af søsalat kan under gunstige omstændigheder fordobles på få dage. Nu skal forsøg i Skive Fjord vise, om den problematiske søsalat kan bruges til noget fornuftigt.

Marsvin kommunikerer med højfrekvent morsekode for at undgå spækhuggere

13.08.2018Danmarks eneste hval, marsvinet, benytter sig af de samme høj-frekvente, morsekode-lignende klik, som de bruger til at finde føde med, til at kommunikere med artsfæller, viser ny forskning fra Aarhus Universitet. Disse nye resultater giver et helt nyt indblik i marsvinenes sociale liv, som man ikke tidligere har kendt til.

Forskere kortlægger alle nulevende og udryddede pattedyrarter

09.08.2018Et dansk-svensk forskerhold har offentliggjort det hidtil mest detaljerede slægtskabstræ og atlas over pattedyr, hvor de sammenkæder alle de nulevende og nyligt uddøde arter af pattedyr – næsten 6000 i alt – og kuldkaster mange tidligere ideer om globale mønstre i biodiversiteten.

Boreplatforme kan ende deres dage som værdifulde kunstige rev

09.07.2018En stor gruppe internationale forskere har netop publiceret en videnskabelig artikel, hvori de opfordre miljømyndigheder over hele kloden til at gentænke ideen om at fjerne boreplatforme, vindmøller og andre installationer i havet, når de er udtjente.

362 unge vil læse biologi på Aarhus Universitet

06.07.2018Biologiuddannelsen i Aarhus er populær og i fremgang. Det viser de foreløbige ansøgningstal efter ansøgningsfristen til kvote 1 i går den 5. juli.

Viser resultater 1 til 10 ud af 232

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste