Foto: Signe Brokjær

11 mio. kr. til ’Hovedet i Havet’

05.07.2019Succesprojektet ’Hovedet i Havet’, der gennem de seneste to år har givet mere end 32.000 børn og voksne havet på hjernen, har netop fået endnu en stor saltvandsindsprøjtning af Nordea-fonden på 11 mio. kr.

Metans forsvindingsnummer på Mars: Aarhus-forskere forslår ny mekanisme som forklaring.

03.07.2019Processerne bag frigivelsen og forbrug af metan på Mars har været diskuteret siden metan blev målt for første gang for ca. 15 siden. Nu har en interdisciplinær forskergruppe fra Aarhus Universitet foreslået en hidtil overset fysisk-kemisk proces, der kan forklare metanets forbrug.

Foto: Colourbox

Så meget vildt blev nedlagt i din kommune

01.07.2019Danske jægere har i den senest jagtsæson nedlagt lidt færre rådyr, krondyr og små rovpattedyr end sidste sæson. Derimod er antallet af nedlagte fugle steget en smule. Det viser årets Vildtudbyttestatistik for 2018/2019, som kan findes i detaljer på nettet.

Forum artikel valgt til "editors choice”

20.06.2019Professor Trine Bilde og seniorforsker Bodil Ehlers har skrevet en artikel til tidsskriftet OIKOS. Artiklen er blevet valgt til ”editors choice” i dette juni-nummer.

"Arktiske billeder" - fernisering på Kalø tirsdag den 18.06.19

17.06.2019arrangeret af ”Kunstforeningen på Kalø”.

Bioscience på Naturmødet

31.05.2019Solen skinnede fra en blå himmel, da dette års Naturmøde blev skudt i gang i Hirtshals.

A reduction in female polar bear numbers can take decades to correct because of the slow reproduction of this species.

New SCIENCE letter - Nunavut's ill-advised hunting proposal

10.05.2019Nunavut prepare to cull more of the female polar bears

Rekordmange DFF-bevillinger til forskning på ST

10.05.2019Thomas A. Davidson, Johannes Overgaard, Kasper Urup Kjeldsen og Henrik Balslev fra Institut for Bioscience henter samlet knap 11, 5 mio. kr. til nye projekter. Projekterne omhandler insekters fysiologiske tilpasninger, evolution i havbundens mikrobielle samfund, drivhusgas dynamikker i lavvandede søer og udbredelsen af jordbund- og skovtyper i Amazonas

Foto: Signe Brokjær

Kom ombord på Aarhus Universitets forskningsskibet Aurora, når det og Institut for Bioscience lægger til kaj i Hirtshals havn den 23.5-25.5.

10.05.2019I løbet af de tre dage Naturmødet varer, vil Aurora holde åbent skib for alle interesserede.

Sådan gør man naturen vild og uafhængig

02.05.2019Et internationalt forskerhold forsøger nu at skabe klarhed over, hvad rewilding går ud på, og hvordan man bedst kan bruge rewilding som et praktisk redskab i kampen for at rette op den faldende biodiversitet verden over.

Viser resultater 1 til 10 ud af 226

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste