Konference: Partnerskaber for en bæredygtig fremtid

17.12.2018Vær med, når Aarhus Universitet inviterer til konference om FN’s 17 verdensmål med fokus på udvikling af bæredygtige løsninger i samarbejde mellem universitetet, offentlige parter og virksomheder.

Associate Professor Philip Francis Thomsen

Associate Professor Philip Francis Thomsen receives the prestigious Carlsberg Foundation Distinguished Fellowship

14.12.2018The Distinguished Fellowship makes it possible for Dr. Thomsen to create a state-of-the environmental DNA research facility at the Department of Bioscience.

Associate Professor Wolf L. Eiserhardt receives the prestigious Sapere Aude grant of 5,9 mio DKK

11.12.2018The Sapere Aude grant from the Independent Research Fund Denmark is of nearly DKK 6.000.000 , and it gives Wolf L. Eiserhardt the opportunity to expand his research on the species of the tropical rainforest with a focus on biodiversity research.

(Klik på billedet for fuld størrelse) Et marsvin med en sender monteret med sugekopper. Senderen registrerer hver gang dyret er oppe for at trække vejret. Når marsvin går i net hos en bundgarnsfisker, er det muligt for forskerne at fange dyret levende og montere sendere, før de atter slippes fri. Foto: Jonas Teilmann

En spæk-frakke og store mængder fisk holder Danmarks mindste hval, marsvinet, levende i den kolde vinter

07.12.2018Marsvin er blandt verdens mindste havpattedyr, der trods deres ringe størrelse skal holde en kropstemperatur på 37 grader året rundt ligesom alle andre pattedyr. Vi landlevende pattedyr ville hurtigt bukke under i det iskolde vand, der kommer helt ned på nul grader om vinteren. Hvordan klarer marsvinene den udfordring?

Marie Curie-millioner til interdisciplinær forskning der skal udvikle den videnskabelig baggrund for en bæredygtig, grøn landskabsudvikling

05.12.2018Professor og VILLUM Investigator Jens-Christian Svenning fra Institut for Bioscience og Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World (BIOCHANGE) modtager ca 3.9 millioner for at undersøge, hvordan det europæiske landskab har udviklet sig naturmæssigt over de sidste 10,000 år og hvordan den viden kan bruges i den fremtidige landskabsforvaltning.

WATEC researcher receives Sapere Aude grant of nearly six Mio. DKK.

05.12.2018Today WATEC associated researcher Ass. Professor Klaus Koren receives the prestigious Sapere Aude grant of nearly six Mio DKK from the Independent Research Fund Denmark. New sensor for real time measure of the fish toxin ammonia in aquatic environments will help protect the environment and take water technology research to a new level.

Det rådne guld?

04.12.2018Et danskledet projekt skal de næste tre år undersøge, hvordan man kan skabe værdi med udgangspunkt i en ildelugtende strand-gene: rådnende tang. Det viser sig nemlig, at der lever en lille orm i tangen, som kan have stor værdi for fiskeopdræt, hvis man kan afdække de optimale opdrætsforhold for ormene. Projektet har for nyligt modtaget 2,3 mio. dkk. fra Det Frie Forskningsråds Teknologi og Produktionspulje.

Stort projekt skal kortlægge livet langs Danmarks kyster med ny DNA metode

28.11.2018For at blive klogere på livet i havet langs vores kyster, vil forskere og frivillige de næste år indsamle mange hundrede vand- og sedimentprøver. I disse miljøprøver gemmer der sig nemlig DNA fra de forskellige organismer – fra alt fra bakterier til hvaler – som findes i havet og som hele tiden udskiller celler til deres omgivelser. Forskerne vil i laboratoriet udvinde denne miljøDNA (environmental DNA - eDNA) fra prøverne og ved hjælp af masse-DNA-sekventering beskrive samfundene i de forskellige marine områder i Danmark.

Markant reduceret iltsvind i oktober

22.11.2018Arealer med iltsvind halveret i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Færre ulve i foråret

22.11.2018Forskere har lavet stamtræ for de danske ulve.

Viser resultater 1 til 10 ud af 259

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste