Forskere sporer drivhusgas fra smeltende gletsjer

13.11.2018To forskere fra henholdsvis Københavns og Aarhus Universitet har opdaget, at der strømmer metangas ud med smeltevandet fra en gletsjer i Vestgrønland. Metan virker som drivhusgas 25-30 gange kraftigere end CO2, men det er endnu for tidligt at vurdere, hvordan den hidtil ukendte kilde fra Arktis kan påvirke klimamodellerne.

Billedtekst: Vingeprøver indsendt af danske jægere viser et fald i antallet af unge spidsænder, skeænder, krikænder, pibeænder, troldænder og islandske hvinænder. Illustration: Fox & Christensen
Billedtekst: Udviklingen i den årlige andel af hunner blandt voksne ænder blandt vingeprøver indsendt af danske jægere 1982-2017. Illustration: Fox & Christensen
Billedtekst: Udviklingen i den årlige andel af unge hunner blandt vingeprøver indsendt af danske jægere 1982-2017. Illustration: Fox & Christensen

Færre hunner skaber røre i andedammen

01.11.2018Ny undersøgelse fra Institut for Bioscience viser et opsigtsvækkende fald i andelen af hunner blandt fire almindelige andefugle. Forskerne ser med bekymring på den skæve kønsbalance og forudser, det kan få konsekvenser for bestandene, hvis tendensen fortsætter.

Knap hver femte danske bifamilie mistede livet i vinteren 2017, viser de nyeste tal fra Dansk Biavlerforening. Foto: Pixabay

Ny forskningsprojekt om bier sætter spot på sprøjtemidler

31.10.2018Verden over melder biavlere om stigende dødelighed blandt honningbier. Et nyt europæisk forskningsprojekt med deltagelse af Institut for Bioscience skal nu undersøge effekten af sprøjtegift på bier, så den dødelige udvikling kan stoppes.

Karen La Cour Jørgensen, Oliver Hansen, Trine Henriksen og Lasse Jensen deltog i forårets mentorordning på biologistudiet. Foto: Lea Laursen Pasgaard

Mentorordning sikrer nye studerende god start på biologistudiet

19.10.2018Institut for Bioscience testede forrige semester en mentorordning, hvor et hold ældre studerende vejledte studerende på 2. semester om livet som biologistuderende. Evalueringerne var meget positive, og ordningen starter igen til foråret. Fire studerende fortæller her, hvad de har fået ud af at være med.

Pattedyrene skal bruge millioner af år på at komme sig efter vor tids masseudryddelse

17.10.2018Mennesket udrydder dyre- og plantearter så hurtigt, at naturens indbyggede forsvarsmekanisme, evolutionen, kan ikke følge med. Et Aarhus-ledet forskerhold beregnet, at hvis den nuværende bevaringsindsats ikke forbedres over de næste 50 år, vil så mange pattedyr-arter uddø, at naturen skal bruge 3-5 mio. år på at genoprette den biodiversitet, der vil blive tabt over de næste fem årtier.

Seniorforsker Toke Thomas Høye. Foto: AU Foto

Klimaforsker fra Bioscience hædres for årets originale forskningsidé

11.10.2018Seniorforsker Toke Thomas Høye fra Institut for Bioscience, Aarhus Universitet bliver i dag den første modtager af Danmarks Frie Forskningsfonds nye pris, der gives til årets originale forskningsidé.

Institut for Bioscience er en del af AlgeCenter Danmark, som er et forsknings-, innovations- og formidlingssamarbejde mellem Aarhus Universitet, Teknologisk Institut og Kattegatcentret. Foto: AlgeCenter Danmark

Tang-entusiaster fra nær og fjern mødes i Grenaa

10.10.2018Når mere end hundrede tang-entusiaster mødes til AlgeCenter Danmarks årlige konference, er der tang i alle afskygninger på programmet. Seniorforsker fra Institut for Bioscience har været med til at arrangere konferencen, som byder på alt fra australsk akvakultur og canadiske antioxidanter til bedre tarmsundhed hos folk og fæ i Danmark.

Afbrænding af olie på havet er en lovende metode til bekæmpelse af oliespild i Arktis

09.10.2018I en kort film fortælles i ord og billeder om et olieafbrændingsforsøg i Grønland.

Færre skadelige partikler i luften

09.10.2018Mængden af sod og fine partikler i luften fortsætter med at falde.

Forskere finder næsten ingen mikroplast i prøver fra danske vandhaner

08.10.2018Et nyt studie finder så få partikler i drikkevandsprøver, at det ikke er muligt at sige, om partiklerne rent faktisk stammer fra vandet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 248

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste