Nyt Center for Adaptiv Naturforvaltning

28.03.2017Naturen er blevet en kampplads. Et nyt Center for Adaptiv Naturforvaltning ved Aarhus Universitet skal fungere som et forsøgs- og rådgivningscenter for nye måder at forvalte den danske natur på.

Derfor springer lomviens unger fra reden før de kan flyve

28.03.2017Når små, dunede lomvie-unger kaster sig ud fra fuglefjeldet og falder flere hundrede meter mod havet - længe før de er flyvefærdige – skulle man tro det var en umulig overlevelsesstrategi for arten. Men der en er plan med galskaben.

Havdambrug

24.03.2017Stiig Markager, professor ved Institut for Bioscience, debatterer i en artikel i Altinget de negative og positive effekter ved havdambrug i Kattegat og de indre farvande. Læs artklen her.

Gæs truer landbrug, flytrafik og natur

21.03.2017Der er nu så mange gæs, at dyrene kommer i konflikt med både landbrug og flysikkerhed. Der er indledt et internationalt samarbejde for at finde fælles løsninger.

40 mio. kroner til Biodiversity Dynamics in a Changing World

21.03.2017To topforskere indenfor biologi og fysik fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne under et nyt bevillingsprogram fra VILLUM FONDEN. Tanken bag det nye bevillingsprogram, 'VILLUM Investigator', er at lade fremragende forskere på danske forskningsinstitutioner undersøge de emner, de brænder allermest for.

Nyt forskningsprojekt skal afsløre sociale edderkoppers antimikrobielle hemmeligheder

17.03.2017Tre professorer fra Science and Technology har sammen med en tysk kollega modtaget 14,7 mio kroner fra Novo Nordisk Fondens Interdisciplinary Synergy Programme til at forske i sociale edderkopper som kilde til nye antimikrobielle stoffer.

Oliespild på havoverfladen bliver gradvist spredt af vejrforhold som vind og bølger. Derfor er det meget vigtigt, at udslippet begrænses og bekæmpes hurtigt muligt.

Ny analyse afdækker mulighederne for begrænsning af oliespild

10.03.2017Forskere fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi har udviklet en analysemodel, som kan bruges i forbindelse med begrænsning og bekæmpelse af olieudslip i verdenshavene.

Regnskoven i Amazonas er formet af mennesker

03.03.2017Myten om at regnskoven er noget af det mest uberørte natur, vi finder i verden, aflives nu af et internationalt team af forskere med deltagelse fra Aarhus Universitet. Forskernes resultater, som netop er offentliggjort i Science, viser, at den oprindelige befolkning påvirkede regnskoven gennem udnyttelse og dyrkning af bestemte træarter længe før Columbus kom til Amerika, og det har betydning for biodiversiteten i dag.

Stor international forskningspris til Bo Barker Jørgensen

03.03.2017Professor Bo Barker Jørgensen, leder af Center for Geomikrobiologi ved Aarhus Universitet, modtager natten til lørdag den 4. marts den meget anerkendte internationale forskningspris A.C. Redfield Lifetime Achievement Award på Hawaii.

Gør Danmark nok for biodiversiteten?

24.02.2017Seniorforsker ved Institut for Bioscience, Rasmus Ejrnæs, mener i et debatindlæg i Altinget, at biodiversiteten til stadighed er i systematisk tilbagegang set over de sidste 100, og kritiserer samtidig Danmark for ikke at gøre nok for naturen. Han mener, løsningen er, at beslutte hvor stor en del af vores landareal og søterritorium, som skal henlægges og dermed overgå til vild natur. Ejrnæs foreslår 66 procent til landbrug og skovbrug, 17 procent til byer, veje og andre urbane formål og 17 procent til natur. Læs hele artiklen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 104

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste