Gør Danmark nok for biodiversiteten?

24.02.2017Seniorforsker ved Institut for Bioscience, Rasmus Ejrnæs, mener i et debatindlæg i Altinget, at biodiversiteten til stadighed er i systematisk tilbagegang set over de sidste 100, og kritiserer samtidig Danmark for ikke at gøre nok for naturen. Han mener, løsningen er, at beslutte hvor stor en del af vores landareal og søterritorium, som skal henlægges og dermed overgå til vild natur. Ejrnæs foreslår 66 procent til landbrug og skovbrug, 17 procent til byer, veje og andre urbane formål og 17 procent til natur. Læs hele artiklen.

Første naturvidenskabelige AU-kandidat uddannet i Grønland

23.02.2017I tæt samarbejde med Aarhus Universitet er det nu muligt at afslutte et naturvidenskabeligt universitetsstudie i Nuuk. Den første grønlandske biolog, der også er uddannet i Grønland, forsvarede sin kandidatgrad på Grønlands Naturinstitut i sidste uge.

Flere ulve på vej til Danmark

22.02.2017Efter et nyt ulveangreb i Jylland, går spekulationer nu på om der vil komme flere ulve til Danmark i de næste par år. Der kan endda være tale om tilblivelsen af en egentlig ulvebestand allerede til sommer. Ifølge seniorforsker ved Institut for Bioscience, Peter Sunde, er dette sandsynligt. Antallet af ulve vokser med ca 25 procent om året syd for grænsen. Læs hele artiklen i Jyllands-Posten.

Svampearbejde genskaber natur på gamle landbrugsjorde

17.02.2017Det tager mange års samarbejde mellem svampe og bakterier, før udtaget landbrugsjord opnår en naturlig tilstand. Det viser et nyt internationalt forskningsprojekt, som netop er blevet offentliggjort i Nature Communications.

Søkongen – en lille fugl med stor effekt i Arktis

17.02.2017Forskere fra Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet, har netop vist hvordan den lille fugl søkonge i udpræget grad ændrer både landskab og søer i det nordvestlige Grønland.

Lille fugls afføring har kæmpe effekt på Grønlands natur

16.02.2017Søkongen har en enorm indflydelse på både livet på land og i vand i det nordvestlige Grønland. Her ændrer den markant på levebetingelserne for en lang række andre dyr, viser ny dansk forskning. Og det er godt for mange, men skidt for andre.

Debat om Natura2000 revisionen

15.02.2017Lektor ved Biologisk Institut, Københavns universitet, Hans Henrik Bruun, og seniorforsker ved Institut for Bioscience, Rasmus Ejrnæs, debatterer i et indlæg i Altinget, hvorledes Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har sat kommunerne til at håndtere Natura2000 revisionen.

Nyt initiativ skal sikre bæredygtig udvikling i havet

10.02.2017Havet giver et stort potentiale for vækst, men det er vigtigt, at udnyttelsen sker på en bæredygtig måde. Det skal projektet SeaStatus sikre.

Deltag i Forskningens Døgn på Aarhus Universitet

09.02.2017Kom bredt ud med din forskning - og hav det sjovt samtidig! Tilmeld dig Forskningens Døgn 2017.

Fremtidens hede har plads til et rigere plante- og dyreliv

08.02.2017Forskere fra Aarhus Universitet og KU vil undersøge om blandt andet vildtgræsning og myrer kan være med til at skabe en mere varieret hede.

Viser resultater 1 til 10 ud af 95

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste