Nyheder

Undervandsrobot skaffer ny overraskende viden om isbjerge

04.04.2018En gruppe danske ingeniørstuderende har ved hjælp af en selvbygget undervandsrobot gennemført en fuld affotografering af et isbjerg under havoverfladen. Det er et gennembrud for den internationale arktisforskning.

Styrket samarbejde om klimaforandringer og økosystemer i Grønland

23.03.2018Institut for Bioscience koordinerer aktiviteterne i Greenland Ecosystem Monitoring (GEM). Instituttet er i kraft af dette den drivende kraft bag store mængder data, som vi kan anvende i både forskning og undervisning.

Er laboratoriedyr repræsentative for deres vildtlevende slægtninge?

12.03.2018Selvom laboratoriedyrene er både født og opfostret i laboratoriet, indikerer vores forskning, at de ikke er så forskellige fra de vilde dyr endda. Derfor er de perfekte, når forskerne skal afdække vilde dyrs respons på miljø og omgivelser.

Arktiske forhold udfordrer olienedbrydende bakterier

09.03.2018Bakterier spiller en central rolle, når olie skal nedbrydes. Forskere fra Aarhus Universitet har i tidsskriftet ‘Science of the Total Environment’ netop offentliggjort en sammenfatning over faktorer, der hæmmer og fremmer den mikrobielle omsætning af olie i Arktis.

Post.doc. Alberto Scoma 
Ph.d.-studerende Søren Dollerup Nielsen

To nye bevillinger til ’undergrundsprojekter’ på Bioscience

07.03.2018Geomikrobiologer fra Institut for Bioscience har fået to bevillinger til forskningsprojekter fra Danish Hydrocarbon Research Centre.

Majsmarker lokker gæs til at blive i Danmark vinteren over

05.03.2018Flere og flere gæs overvintrer i Danmark. De finder føden på de mange majsmarker, som breder sig over hele landet. På sigt kan de mange gæs blive et problem for bl.a. landbruget, advarer forskere.

Blåmuslinger spiller en vigtig rolle i kystlige økosystemer og er en indikator på klimaforandringer. Derfor forskes der i, hvordan og hvor godt de overlever langs Grønlands kyst. En af artiklens forfattere, Jakob Thyrring, er nummer to fra venstre. Foto: Kristine Engel Arendt

Klimaforandringer lokker fremmede dyrearter til Arktis

01.03.2018Det arktiske klima er under forandring. Varmere klima og mindre is lokker fremmede dyr og planter til den arktiske region, og det kan forandre livet i det følsomme økosystem dramatisk.

Fortsat lavere forurening fra luft til jord

28.02.2018Færre stoffer til land- og havområder via atmosfærisk deposition.

Kate Sprogis (fra venstre), Jakob Thyrring, Karine Heraah og Maria Lund Paulsen er modtagerne af de fire nye Marie Curie-stipendier ved Institut for Bioscience. Privatfotos

Bioscience i top med fire Marie Curie-bevillinger

27.02.2018Bioscience er det institut på AU, som har hentet flest Marie Curie-stipendier hjem i 2017-runden. Mød instituttets fire nye, unge forskertalenter her.

Hør om status for ulven i Danmark

27.02.2018Seniorforsker Peter Sunde fra DCE fortæller om muligheder og udfordringer i forvaltningen af de danske ulve.

Viser resultater 11 til 20 ud af 201

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste