Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Arktiske forhold udfordrer olienedbrydende bakterier

09.03.2018Bakterier spiller en central rolle, når olie skal nedbrydes. Forskere fra Aarhus Universitet har i tidsskriftet ‘Science of the Total Environment’ netop offentliggjort en sammenfatning over faktorer, der hæmmer og fremmer den mikrobielle omsætning af olie i Arktis.

Post.doc. Alberto Scoma 
Ph.d.-studerende Søren Dollerup Nielsen

To nye bevillinger til ’undergrundsprojekter’ på Bioscience

07.03.2018Geomikrobiologer fra Institut for Bioscience har fået to bevillinger til forskningsprojekter fra Danish Hydrocarbon Research Centre.

Majsmarker lokker gæs til at blive i Danmark vinteren over

05.03.2018Flere og flere gæs overvintrer i Danmark. De finder føden på de mange majsmarker, som breder sig over hele landet. På sigt kan de mange gæs blive et problem for bl.a. landbruget, advarer forskere.

Blåmuslinger spiller en vigtig rolle i kystlige økosystemer og er en indikator på klimaforandringer. Derfor forskes der i, hvordan og hvor godt de overlever langs Grønlands kyst. En af artiklens forfattere, Jakob Thyrring, er nummer to fra venstre. Foto: Kristine Engel Arendt

Klimaforandringer lokker fremmede dyrearter til Arktis

01.03.2018Det arktiske klima er under forandring. Varmere klima og mindre is lokker fremmede dyr og planter til den arktiske region, og det kan forandre livet i det følsomme økosystem dramatisk.

Fortsat lavere forurening fra luft til jord

28.02.2018Færre stoffer til land- og havområder via atmosfærisk deposition.

Kate Sprogis (fra venstre), Jakob Thyrring, Karine Heraah og Maria Lund Paulsen er modtagerne af de fire nye Marie Curie-stipendier ved Institut for Bioscience. Privatfotos

Bioscience i top med fire Marie Curie-bevillinger

27.02.2018Bioscience er det institut på AU, som har hentet flest Marie Curie-stipendier hjem i 2017-runden. Mød instituttets fire nye, unge forskertalenter her.

Hør om status for ulven i Danmark

27.02.2018Seniorforsker Peter Sunde fra DCE fortæller om muligheder og udfordringer i forvaltningen af de danske ulve.

Nye beregninger af fejlbehæftede kvælstof- og fosforanalyser

26.02.2018Modeller til korrektion af analyserede koncentrationer af total kvælstof og total fosfor.

Støj fra skibe skræmmer marsvin

20.02.2018Helt nyt studie viser nu for første gang, at marsvin flygter og holder op med at spise, når de bliver forstyrret af kraftig skibsstøj.

Institut for Bioscience inviterer 5. april biologer uddannet fra Aarhus Universitet til Alumnedag 2018. Foto: Ida Marie Jensen

Nyt netværk for tidligere studerende og medarbejdere ser dagens lys på Bioscience

09.02.2018Med et nyt, fagnært alumnenetværk ønsker Institut for Bioscience at skabe en livslang relation til sine tidligere biologistuderende. Netværket giver alumnerne en unik mulighed for at bevare kontakten til deres fag- og studiemiljø, deltage i faglige arrangementer og udvide deres professionelle netværk.

Viser resultater 101 til 110 ud af 223

Forrige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Næste

Ingen nyheder i denne liste