Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ellen Rose Jacobs wants to work in bioacoustics research when she graduates. Photo: Melissa Yildirim

International studerende: Bioscience i verdensklasse inden for marin bioakustik

03.05.2018Hvert år rejser hundredevis af internationale studerende til Aarhus Universitet for at studere. Én af dem er Ellen Rose Jacobs fra Californien, USA. Hun har valgt at læse sin kandidat i biologi på Institut for Bioscience, fordi hun ville arbejde med og lære fra førende forskere.

ST samler Aarhus aktiviteterne på campus og Katrinebjerg

03.05.2018Rammerne for Aarhus Universitets fysiske udvikling i de kommende år blev præsenteret på et stormøde 2. maj 2018. For Science and Technology betyder det en længe ønsket samling af Institut for Molekylærbiologi og Genetik i Universitetsbyen, indflytning fra Kalø og Silkeborg og samling af life science-aktiviteterne i Universitetsparken, og at ingeniørerne bliver samlet på Katrinebjerg og i Forskerparken.

Foto: Peter Bondo Christensen

”Hovedet i Havet” til tusinder af elever og lærere

01.05.2018Der var fiskeskæl, der var grin og der var en supergod stemning, da en række lærere kom på skolebænken med projekt ”Hovedet i Havet” under Big Bang konferencen i Odense Kongrescenter.

Biologistuderende Liva Hansen har lavet et Erhvervsprojekt i samarbejde med virksomheden ISI Food Protection. Privatfoto

Få fremtidens biolog ind i din virksomhed

30.04.2018Med et erhvervsprojekt hos en fødevarevirksomhed fik studerende Liva Hansen muligheden for at prøve sin biologiske viden af på varmefølsomme bakterier og biofilm. Anne Elsser-Gravesen fra ISI Food Protection fik til gengæld en ekstra og topmotiveret hjerne i sit laboratorium.

Alumnedagen var en anledning til at blive klogere på den nyeste forskning inden for biologiens verden. Her blandt andet om droneteknologi. Foto: Lars Kruse
Tilslutningen til alumnedagen var stor, og universitetets Aula blev taget i brug for at få plads til flere deltagere. Foto: Lars Kruse
Hanne Skalborg Jensen er alumne og underviser på Ribe Katedralskole. Hun ser frem til flere faglige oplæg i alumne-regi. Foto: Lea Laursen Pasgaard
På Peter Ochsners ønskeliste over fremtidige alumnearrangementer er blandt andet en ekskursionstur med forskningsskibet AURORA. Foto: Lea Laursen Pasgaard
Alumnerne blev i Aulaen præsenteret for en række faglige oplæg om mikroskopisk liv og om natur i et bredt perspektiv. Foto: Lea Laursen Pasgaard
Alumnedagen blev afsluttet med tapas, vand og vin. Foto: Lea Laursen Pasgaard

Velbesøgt alumnedag på Institut for Bioscience

23.04.2018Universitetets Aula dannede torsdag 5. april rammerne om den allerførste alumnedag på Institut for Bioscience. Omkring 250 biologer var mødt op for at gense gamle studiekammerater, få indblik i den nyeste forskning og skabe nye kontakter.

Træer sover uroligt om natten

19.04.2018Forskere fra Aarhus Universitet har ved hjælp af 3D laserscanning afsløret, at træer bevæger deres grene og blade i løbet af natten i ’søvn-cyklusser’, i takt med at de pumper vand op fra rødderne – og at cyklusserne er forskellige fra art til art. Opdagelsen vil i fremtiden muligvis kunne bruges til at afsløre afvigende ’søvnmønstre’ og dermed stress eller sygdom hos f.eks. frugttræer.

Victoria Skafte og Emil Sand Jensen, Baunehøj Skole, Hasselager leder efter plastik i maven af en nyfanget sild.
Ida Bang og Naduk Olsen fra Pedersminde Skolen, Vejle i færd med at skære en sild op (Foto: Peter Bondo)

Niende klasses elever suger viden til sig på universitetet

18.04.2018I disse dage har 9. klasses elever en unik mulighed for at skyde deres fællesfaglige eksamensprojekt godt i gang sammen med projekt ’Hovedet i Havet’ ved Aarhus Universitet.

Assens bliver hele landets laboratorium for grødeskæring

15.04.2018Forskere fra AU vil finde den bedste måde at lede vand i små vandløb væk fra markerne og samtidig sikre et godt vandmiljø.

Statusrapport for ulve i Danmark

15.04.2018Første kvartalsrapport fra det nationale overvågningsprogram for ulv.

Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale med Kinas Geologiske Undersøgelser

13.04.2018En delegation fra Kinas Geologiske Undersøgelser besøgte i denne uge Aarhus Universitet for at underskrive en samarbejdsaftale, som skal udvide forskningssamarbejdet inden for bioscience og geoscience.

Viser resultater 101 til 110 ud af 240

Forrige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Næste

Ingen nyheder i denne liste