Nyheder

Ny målinger skal forudsige ændringer for det grønlandske samfund

09.12.2016Arktis oplever i disse dage temperaturer, der ligger langt over det normale. Havisen forsvinder med foruroligende fart og varmen påvirker hele det grønlandske klima og dermed leveforholdene i det mægtige land. Et nyt måleprogram skal afsløre, hvordan mange komplicerede processer hænger sammen og hvordan fremtiden ser ud for Grønland og resten af Arktis.

Iltsvindet vil ikke give slip

05.12.2016Det er usædvanligt, at iltsvind er så udbredt midt i november.

PCB truer bestanden af isbjørne

02.12.2016Ny forskning fra Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet, viser at PCB (polyklorerede bifenyler) påvirker parringssucces og populationstilvækst hos isbjørne.

Hvaler har bevidst kontrol over deres puls

22.11.2016Danmarks hjemmehørende hval, marsvinet, kan styre sin puls bevidst, viser ny forskning. De nye resultater bringer os tættere på at forstå, hvordan marsvinene klarer livet under havoverfladen.

På skolebænken om forvaltningsplaner for fisk, pattedyr og fugle

11.11.2016Departementet for Fiskeri og Fangst afholder i dagene 8.-10. november et kursus i, hvordan forvaltningsplaner kan struktureres.

Det vi laver er at sætte en baseline – et udgangspunkt. Vi er pionerer, der undersøger, hvordan ser her ud lige nu, hvilke planter lever hvor, siger Signe Normand. (Foto: Lærke Stewart)

Signe er biolog højt mod nord: De er snu, de små vækster

11.11.2016Portræt på DR: Biolog Signe Normand høster viden i det nordøstlige Grønland for bedre at kunne forstå de klimaforandringer, der rammer verdens største ø i disse år.

Iltsvindet blev mindre i oktober

11.11.2016Årets tredje rapport om iltsvind viser et fald i udbredelsen.

Følg i elgenes og krondyrenes fodspor

11.11.2016Elgene og krondyrene, der blev sat ud i Lille Vildmose i sommeren 2016, har fået GPS-halsbånd på, så forskerne og forvalterne kan følge dyrenes bevægelser. Men som noget nyt, kan alle naturinteresserede følge med i dyrenes gøren og laden via Lille Vildmosecentrets hjemmeside.

Bioscience-forsker bag Danmarks første tangmark på vand

01.11.2016Annette Bruhn fra Marin Økologi er en del af et større samarbejde for afprøve de bedste metoder for dyrkning af tang.

Forvent det uventede

31.10.2016Ganske vist bygger evolutionen på tilfældigheder, men hidtil har videnskaben troet, at der var et vist system i rodet – at mutationerne i DNA’et generation for generation følger nogle typiske mønstre. Men nej. En ny undersøgelse af sydamerikanske fugle viser, at evolutionen er ganske uberegnelig.

Viser resultater 61 til 70 ud af 133

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste