Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Havgræs’ke tidslommer under havet

27.09.2018En international forskergruppe med dansk ledelse har undersøgt havgræsenge under havets overflade og påvist, at de er i stand til at indkapsle og beskytte kulturskatte. Man kan næsten gå så vidt som til at kalde engene for arkæologiske tidslommer, da der allerede er gjort ganske flotte og velbevarede fund under havgræsset.

Hvorfor sku’ man samarbejde med biologer?

24.09.2018Kan bakterier rense op efter en olieforurening eller fjerne lugten fra grisestalde? Kan vilde blomster hjælpe med klimatilpasning? Kan man få en god forretning ud af tang? Hvordan får vi alle sammen noget ud af en tættere kontakt mellem videnskab og erhvervslivet? Institut for Bioscience inviterer nu til dialog, hvor der vil være svar på tiltale, syn for sagn og plads til nye idéer. Det sker til netværks- og karrieredagen BIO Match, som løber af stablen fredag 28. september på Aarhus Universitet.

Lektor Tina Santl-Temkiv fra Institut for Bioscience har fået 2 millioner kroner fra VILLUM Experiment.  Foto: Sofia Riberio
Lektor Tina Santl-Temkiv.

Adjunkt Tina Santl-Temkiv får støtte til eksperiment fra VILLUM Experiment

20.09.2018Villum Fonden støtter dristige tekniske og naturvidenskabelig forskningsidéer for anden gang. Adjunkt Tina Santl-Temkiv fra Institut for Bioscience er en af dette års modtagere af fondsstøtte og har fået 2 mio. kr. til et projekt, der undersøger effekten af mikroorganismer i havis på skydannelsen i Arktis.

Institut for Bioscience inviterer studerende, forskere og erhvervsliv til at mødes til netværks- og karrieredagen BIO Match 28. september i Stakladen. Foto: AU Foto/Jesper Rais
Alle eksterne deltagere og forskere får mulighed for at præsentere sig selv på ét minut og ét slide i seancen One Minute Madness. Et sjovt og underholdende koncept, som IT-uddannelserne på AU flere år har brugt i forbindelse med Karrieredagen på Katrinebjerg. Foto: AU Foto/Jesper Rais

Netværksdag skal øge dialog og samarbejde mellem erhvervslivet og biologer fra AU

18.09.2018Institut for Bioscience fyrer op under samarbejdet mellem erhvervsliv, forskere og studerende. Det sker til netværks- og karrieredagen BIO Match, som løber af stablen fredag 28. september på Aarhus Universitet.

Stor knopurt vokser på varme, tørre og næringsfattige steder. Her er ofte mange vilde bier, eksempelvis stor bladskærerbi, som har en forkærlighed for netop denne blomst. Foto: Rasmus Ejrnæs.

Planter sladrer om kryb og kravl

04.09.2018Man kan bruge en planteliste til at forudsige mangfoldigheden af insekter, snegle og laver i naturen.

Iltsvind blev blæst baglæns i fjordene

31.08.2018Stormen Johanne gav ilt til lavvandede områder, men i blandt andet Lillebælt har iltsvindet bidt sig fast.

Bioscience-projekter om vand modtager 3,9 millioner

20.08.2018Hvad betyder udledning næringsstoffer for havets pH-balance og omfanget af iltsvind? Kan flere vandplanter reducere kvælstof og fosfor i vandløb og give bedre vandkvalitet? Dette er blandt de spørgsmål, Aarhus Universitet nu skal hjælpe med at besvare efter bevillinger fra VELUX FONDEN på i alt 3,9 mio. dkk.

Op til ti ulve skal fanges og mærkes med sendere

20.08.2018De danske ulves adfærd skal kortlægges ved hjælp af GPS-sendere. Nu har forskere fået tilladelse til at fange ulve og mærke dem.

Slut med at jokke i søsalaten

13.08.2018Algearten ’søsalat’ har i mange år skabt lugtgener for beboerne omkring den indre del af Skive Fjord. Her er fjorden særdeles produktiv og mængderne af søsalat kan under gunstige omstændigheder fordobles på få dage. Nu skal forsøg i Skive Fjord vise, om den problematiske søsalat kan bruges til noget fornuftigt.

Marsvin kommunikerer med højfrekvent morsekode for at undgå spækhuggere

13.08.2018Danmarks eneste hval, marsvinet, benytter sig af de samme høj-frekvente, morsekode-lignende klik, som de bruger til at finde føde med, til at kommunikere med artsfæller, viser ny forskning fra Aarhus Universitet. Disse nye resultater giver et helt nyt indblik i marsvinenes sociale liv, som man ikke tidligere har kendt til.

Viser resultater 71 til 80 ud af 240

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste