Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Østersøen som model for fremtidige ændringer i det marine miljø

18.05.2018Store ændringer i havmiljøet i Østersøen og tilgængeligheden af et godt videnskabeligt grundlag og dataserier i landene omkring er nogle af de elementer, som får et internationalt forskerhold til at udpege området som en model for, hvilke ændringer vi har i vente i andre lignende havområder i verden.

Ny model viser, hvordan vindmøllebyggeri til havs påvirker marsvin

18.05.2018Energiselskaber og myndigheder har fået et nyt værktøj til at forudsige, hvordan byggeri af havvindmølleparker påvirker havets pattedyr.

Et Arktis i forvandling kræver planlægning

18.05.2018Øget skibstrafik, mindre fangst, flere turister, vildere vejr med flere ulykker til følge og invasion af nye arter. Det er nogle af de problemer, Grønland står over for i fremtiden. En ny rapport giver nu gode råd til at håndtere forandringerne.

Spændingstab i kabelbakterier

08.05.2018En international forskergruppe har kastet nyt lys over kabelbakterierne. Ved hjælp af laserlys har forskerne fulgt elektronernes vej op gennem de strømførende bakterier, og ud fra det elektriske potentiale i bakterierne beregnet, at de pga. spændingstab ikke kan fungere effektivt mere end 3 cm. nede i sedimentet.

Mørk jordhumle suger nektar i blåbærblomster. Blåbær er en god nektarkilde om foråret, hvor nektarresurserne nogle steder er ret begrænsede. Foto: Anne Aagaard Lauridsen

Humlebien kan kun leve i Danmark, fordi den ruger på sine æg

04.05.2018Dronninger af humlebier søger forladte, velisolerede musereder for at stifte familie. Her kan de ikke alene holde varmen, men også hæve temperaturen med op til 15 grader.

Professor emeritus Roy Weber fylder 80 år

04.05.2018Roy portræteres i denne udgave af Omnibus i forbindelse med den runde dag.

Ellen Rose Jacobs wants to work in bioacoustics research when she graduates. Photo: Melissa Yildirim

International studerende: Bioscience i verdensklasse inden for marin bioakustik

03.05.2018Hvert år rejser hundredevis af internationale studerende til Aarhus Universitet for at studere. Én af dem er Ellen Rose Jacobs fra Californien, USA. Hun har valgt at læse sin kandidat i biologi på Institut for Bioscience, fordi hun ville arbejde med og lære fra førende forskere.

ST samler Aarhus aktiviteterne på campus og Katrinebjerg

03.05.2018Rammerne for Aarhus Universitets fysiske udvikling i de kommende år blev præsenteret på et stormøde 2. maj 2018. For Science and Technology betyder det en længe ønsket samling af Institut for Molekylærbiologi og Genetik i Universitetsbyen, indflytning fra Kalø og Silkeborg og samling af life science-aktiviteterne i Universitetsparken, og at ingeniørerne bliver samlet på Katrinebjerg og i Forskerparken.

Foto: Peter Bondo Christensen

”Hovedet i Havet” til tusinder af elever og lærere

01.05.2018Der var fiskeskæl, der var grin og der var en supergod stemning, da en række lærere kom på skolebænken med projekt ”Hovedet i Havet” under Big Bang konferencen i Odense Kongrescenter.

Biologistuderende Liva Hansen har lavet et Erhvervsprojekt i samarbejde med virksomheden ISI Food Protection. Privatfoto

Få fremtidens biolog ind i din virksomhed

30.04.2018Med et erhvervsprojekt hos en fødevarevirksomhed fik studerende Liva Hansen muligheden for at prøve sin biologiske viden af på varmefølsomme bakterier og biofilm. Anne Elsser-Gravesen fra ISI Food Protection fik til gengæld en ekstra og topmotiveret hjerne i sit laboratorium.

Viser resultater 81 til 90 ud af 226

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste