Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Marsvin kommunikerer med højfrekvent morsekode for at undgå spækhuggere

13.08.2018Danmarks eneste hval, marsvinet, benytter sig af de samme høj-frekvente, morsekode-lignende klik, som de bruger til at finde føde med, til at kommunikere med artsfæller, viser ny forskning fra Aarhus Universitet. Disse nye resultater giver et helt nyt indblik i marsvinenes sociale liv, som man ikke tidligere har kendt til.

Forskere kortlægger alle nulevende og udryddede pattedyrarter

09.08.2018Et dansk-svensk forskerhold har offentliggjort det hidtil mest detaljerede slægtskabstræ og atlas over pattedyr, hvor de sammenkæder alle de nulevende og nyligt uddøde arter af pattedyr – næsten 6000 i alt – og kuldkaster mange tidligere ideer om globale mønstre i biodiversiteten.

Boreplatforme kan ende deres dage som værdifulde kunstige rev

09.07.2018En stor gruppe internationale forskere har netop publiceret en videnskabelig artikel, hvori de opfordre miljømyndigheder over hele kloden til at gentænke ideen om at fjerne boreplatforme, vindmøller og andre installationer i havet, når de er udtjente.

362 unge vil læse biologi på Aarhus Universitet

06.07.2018Biologiuddannelsen i Aarhus er populær og i fremgang. Det viser de foreløbige ansøgningstal efter ansøgningsfristen til kvote 1 i går den 5. juli.

Fortsat fald i luftforureningen i de danske byer

05.07.2018Nye modelberegninger viser, at de negative effekter på menneskers helbred som følge af luftforurening er faldet med over en tredjedel de sidst knap 30 år i Danmark.

Ny bog om miljøregulering af råstofaktiviteter i Grønland

04.07.2018”Miljø og råstoffer i Grønland” fortæller om, hvordan de forskellige råstofaktiviteter foregår og om de erfaringer, rådgivere og myndigheder i dag har med miljøregulering af råstofaktiviteter i Grønland.

Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med de øvrige partnere bag INCOVER vundet en britisk Water Industry Award. Privatfoto

Bioscience-projekt får britisk Water Industry Award

02.07.2018Seniorforsker Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med sine internationale partnere på spildevandsprojektet INCOVER modtaget en britisk pris.

Dimittender fra Institut for Bioscience 2017/2018. Fotos: Lea Laursen Pasgaard

Dimission for nye biologer: I skal lære at styre presset og sætte jeres egne grænser

02.07.2018Smil, sang og hyggelige anekdoter dannede fredag 29. juni rammen om Institut for Biosciences første dimissionsfest. Viceinstitutleder Angela Fago uddelte diplomer og håndtryk, og professor Bo Barker Jørgensen stod for festtalen.

Effekter af indgreb mod dieselbiler i København

25.06.2018Forskere har vurderet hvordan strammere krav i miljøzonen i København vil påvirke emissioner fra trafikken.

Undervisningsminister Merete Riisager fik ’Hovedet i Havet’ under Folkemødet

15.06.2018Sammen med 8 klasse fra Friskolen Østerlars drog undervisningsminister Merete Riisager og formanden for Danmarks Læreforening Anders Bondo Christensen på kystsafari torsdag morgen på Folkemødet.

Viser resultater 91 til 100 ud af 251

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste