Nyheder

Havpattedyrskonference afholdt i starten af maj 2017

05.05.2017Forskere fra AU dissekerede i weekenden før 1. maj et marsvin på havnen i Middelfart. Det skete for aktivt at inddrage borgerne i den internationale havpattedyrskonference, som blev skudt i gang i Middelfart d. 1. maj 2017.

Danmarks første hunulv nu endegyldigt dokumenteret

02.05.2017Forskere og frivillige har nu endegyldigt dokumenteret forekomsten af en hunulv i Vestjylland. Hunulven er identificeret som en unge fra Göritz-Klepzig-koblet fra sydvest for Berlin.

1,5 millioner hvaler i de europæiske have

02.05.2017En storstilet international optælling af hvaler, delfiner og marsvin i de europæiske havområder har anslået, at der her lever i alt mere end 1,5 millioner hvaler fordelt på 19 arter.

Tiltrædelsesforelæsninger - den 24. Maj, 2017

02.05.2017Adjungeret Lektor Thomas Simonsen og Professor Carlos M. Duarte

’Hovedet i havet’: når skolebørn opdager havets forunderlige verden

01.05.2017Et nyt undervisningstiltag om det danske havmiljø ser nu dagens lys. 'Hovedet i havet' er et formidlingsprojekt, der i særlig grad retter sig mod skoleelever på 7.- 9. klassetrin. Gennem en række tværfaglige undervisningsforløb får børn og unge mulighed for at møde og opleve havets natur på en ganske unik måde.

Financial support for PhD students going abroad

01.05.2017for PhD students enrolled at GSST

Pukkelhvalens unge hvisker til sin mor for at undgå at blive spist

26.04.2017Mødrene og de nyfødte kalve hos pukkelhvaler kommunikerer med meget svage lyde for at skjule sig for spækhuggere og hanpukkelhvaler i området. Forskere fra Aarhus Universitet har sammen med kolleger i Australien og Skotland for første gang fulgt diegivende mødre med kalve og optaget deres lyde.

Elektronmikroskopibillede af en enkelt celle (fremhævet i grønt) fra den dybe havbund i Aarhus Bugt. Cellen ligger på et membranfilter, hvis porer er 0.2 tusindedel millimeter i diameter. Foto: Stefan Braun. Med særligt følsomme molekylærbiologiske metoder kan forskerne finde og kortlægge arvematerialet i havbundens mikroorganismer i en celle ad gangen (grafik modificeret fra Wikipedia samt www.genesandhealth.org).
Ti meter lang kerne kan hentes op fra havbunden med et såkaldt gravitationsbor i Aarhus Bugt. De nederste lag i sådan en søjle blev aflejret for 10,000 år siden - ved afslutningen af den sidste istid. (Foto: Nils Risgaard-Petersen).
Arbejde på dæk på Aarhus Universitets forskningsskib Aurora med opskæring af en sedimentkerne taget med gravitationsbor. Foto: Bo Barker Jørgensen.

Havbundens mikroorganismer på evolutionært standby

25.04.2017Forskere fra Center for Geomikrobiologi ved Aarhus Universitet har kortlagt arvematerialet i en række mikroorganismer fra den dybe havbund. Resultaterne giver for første gang indblik i de ekstreme evolutionære processer, som styrer det mikrobielle liv i jordens dybe biosfære.

Ny lyttestation skal gøre os klogere på livet i Lillebælt

21.04.2017Forskere fra DCE har lagt lyttekabler ud i Lillebælt, så man kan høre marsvinene. Middelfart Kommune har bygget en offentlig lyttestation.

Flodperlemusling (Margaritifera margaritifera) udstillet på Varde Museum. Foto: Jan Porsgaard

Flere tegn på flodperlemuslinger i Varde Å

20.04.2017Der findes stadig en dansk bestand af flodperlemuslinger på to strækninger i Varde Å, viser ny analyser af eDNA i vand- og bundprøver fra åen.

Viser resultater 91 til 100 ud af 201

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste