Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Vi kan dyrke tang i stor skala – men kan det danske havmiljø følge med?

28.05.2018I morgen, tirsdag d. 29/5 drager forskningsskibet Aurora afsted med 12 forskere fra ind- og udland. På et ugelangt togt skal EcoMacro-projektet undersøge hvordan dyrkning af sukkertang påvirker havmiljø og klima. Togtet går til to af de områder i danske farvande, hvor man allerede dyrker tang: nord for Grenå og ved mundingen af Horsens Fjord.

Institut for Bioscience viser forskningen frem på Naturmødet

25.05.2018Forskere fra Institut for Bioscience har sejlet forskningsskibet Aurora til Hirtshals for at være med i Naturmødet, som løber af stablen den 24.-26. maj. Kom ombord på skibet og følg her Auroras første dag på folkemødet, som bød på et væld af aktiviteter på det store agterdæk.

Velkommen ombord på Aurora, Aarhus Universitets Forskningsskib.

24.05.2018Få en rundvisning på Danmarks mest moderne forskningsskib og oplev et utal af aktiviteter på det store agterdæk.

Biavlere har det svært

22.05.2018Se indslag på TVMV 16. maj 2018

Østersøen som model for fremtidige ændringer i det marine miljø

18.05.2018Store ændringer i havmiljøet i Østersøen og tilgængeligheden af et godt videnskabeligt grundlag og dataserier i landene omkring er nogle af de elementer, som får et internationalt forskerhold til at udpege området som en model for, hvilke ændringer vi har i vente i andre lignende havområder i verden.

Ny model viser, hvordan vindmøllebyggeri til havs påvirker marsvin

18.05.2018Energiselskaber og myndigheder har fået et nyt værktøj til at forudsige, hvordan byggeri af havvindmølleparker påvirker havets pattedyr.

Et Arktis i forvandling kræver planlægning

18.05.2018Øget skibstrafik, mindre fangst, flere turister, vildere vejr med flere ulykker til følge og invasion af nye arter. Det er nogle af de problemer, Grønland står over for i fremtiden. En ny rapport giver nu gode råd til at håndtere forandringerne.

Spændingstab i kabelbakterier

08.05.2018En international forskergruppe har kastet nyt lys over kabelbakterierne. Ved hjælp af laserlys har forskerne fulgt elektronernes vej op gennem de strømførende bakterier, og ud fra det elektriske potentiale i bakterierne beregnet, at de pga. spændingstab ikke kan fungere effektivt mere end 3 cm. nede i sedimentet.

Mørk jordhumle suger nektar i blåbærblomster. Blåbær er en god nektarkilde om foråret, hvor nektarresurserne nogle steder er ret begrænsede. Foto: Anne Aagaard Lauridsen

Humlebien kan kun leve i Danmark, fordi den ruger på sine æg

04.05.2018Dronninger af humlebier søger forladte, velisolerede musereder for at stifte familie. Her kan de ikke alene holde varmen, men også hæve temperaturen med op til 15 grader.

Professor emeritus Roy Weber fylder 80 år

04.05.2018Roy portræteres i denne udgave af Omnibus i forbindelse med den runde dag.

Viser resultater 91 til 100 ud af 240

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste