Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Alumnedagen var en anledning til at blive klogere på den nyeste forskning inden for biologiens verden. Her blandt andet om droneteknologi. Foto: Lars Kruse
Tilslutningen til alumnedagen var stor, og universitetets Aula blev taget i brug for at få plads til flere deltagere. Foto: Lars Kruse
Hanne Skalborg Jensen er alumne og underviser på Ribe Katedralskole. Hun ser frem til flere faglige oplæg i alumne-regi. Foto: Lea Laursen Pasgaard
På Peter Ochsners ønskeliste over fremtidige alumnearrangementer er blandt andet en ekskursionstur med forksningsskibet AURORA. Foto: Lea Laursen Pasgaard
Alumnerne blev i Aulaen præsenteret for en række faglige oplæg om mikroskopisk liv og om natur i et bredt perspektiv. Foto: Lea Laursen Pasgaard
Alumnedagen blev afsluttet med tapas, vand og vin. Foto: Lea Laursen Pasgaard

Velbesøgt alumnedag på Institut for Bioscience

23.04.2018Universitetets Aula dannede torsdag 5. april rammerne om den allerførste alumnedag på Institut for Bioscience. Omkring 250 biologer var mødt op for at gense gamle studiekammerater, få indblik i den nyeste forskning og skabe nye kontakter.

Træer sover uroligt om natten

19.04.2018Forskere fra Aarhus Universitet har ved hjælp af 3D laserscanning afsløret, at træer bevæger deres grene og blade i løbet af natten i ’søvn-cyklusser’, i takt med at de pumper vand op fra rødderne – og at cyklusserne er forskellige fra art til art. Opdagelsen vil i fremtiden muligvis kunne bruges til at afsløre afvigende ’søvnmønstre’ og dermed stress eller sygdom hos f.eks. frugttræer.

Victoria Skafte og Emil Sand Jensen, Baunehøj Skole, Hasselager leder efter plastik i maven af en nyfanget sild.
Ida Bang og Naduk Olsen fra Pedersminde Skolen, Vejle i færd med at skære en sild op (Foto: Peter Bondo)

Niende klasses elever suger viden til sig på universitetet

18.04.2018I disse dage har 9. klasses elever en unik mulighed for at skyde deres fællesfaglige eksamensprojekt godt i gang sammen med projekt ’Hovedet i Havet’ ved Aarhus Universitet.

Assens bliver hele landets laboratorium for grødeskæring

15.04.2018Forskere fra AU vil finde den bedste måde at lede vand i små vandløb væk fra markerne og samtidig sikre et godt vandmiljø.

Statusrapport for ulve i Danmark

15.04.2018Første kvartalsrapport fra det nationale overvågningsprogram for ulv.

Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale med Kinas Geologiske Undersøgelser

13.04.2018En delegation fra Kinas Geologiske Undersøgelser besøgte i denne uge Aarhus Universitet for at underskrive en samarbejdsaftale, som skal udvide forskningssamarbejdet inden for bioscience og geoscience.

Fotos: Peter Bondo Christensen

Forhenværende forskningschef og vicedirektør ved Danmarks Miljøundersøgelser, Torben Moth Iversen, er død, 72 år gammel

12.04.2018Torben Moth Iversen var gennem 17 år ansat ved Ferskvandsbiologisk Laboratorium i Hillerød under Københavns Universitet, før han i 1991 kom til Danmarks Miljøundersøgelser under Miljøministeriet. Han var først forskningschef for afdelingerne i Silkeborg og blev fra 1996 vicedirektør for hele DMU, der i 2011 fusionerede med Aarhus Universitet.

Skarven fylder mere og mere i overvintringsområderne, og derfor er fiskere, opdrættere og myndigheder interesseret i mulige forvaltningstiltag.

Europas skarver blander sig om vinteren

09.04.201830 års mærkning af skarver i hele Europa giver ny viden til eventuel regulering.

Bjørnens tarmbakterier ændrer sig med sæsonen

05.04.2018Den svenske sommersols stråler skyder sig vej gennem fyrretræernes kroner, ned til den brune bjørn der vraltende i skovbundens blåbærvrimmel er i færd med at æde sig en pukkel til.

Antallet af plantearter på bjergtoppene accelererer med global opvarmning

05.04.2018I løbet af de sidste 10 år er antallet af plantearter på de europæiske bjergtinder steget fem gange så meget som i perioden 1957-66. Accelerationen i artsrigdommen hænger entydigt sammen med den globale opvarmning, viser 145 års data fra 302 europæiske bjergtinder.

Viser resultater 91 til 100 ud af 226

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste