”Hovedet i Havet” til tusinder af elever og lærere

Der var fiskeskæl, der var grin og der var en supergod stemning, da en række lærere kom på skolebænken med projekt ”Hovedet i Havet” under Big Bang konferencen i Odense Kongrescenter.

01.05.2018 | Peter Bondo Christensen

Foto: Peter Bondo Christensen

Med mere end 40 lupper, lige så mange sild og nye inspirerende øvelsesvejledninger sad lærere i små grupper og så på fiskens indre og fandt plastik i mave/tarmsystemet.

Mere end 1400 lærer fra hele Danmark havde søgt til Odense for at få ny inspiration til deres undervisning, og ’Hovedet i Havet’ stod bag flere af de inspirerende tilbud. Her med fokus på at få havet på skoleskemaet fremover. Og begejstringen for ny inspiration og nye undervisningsforløb var til at tage og føle på.

Niende klasses elever får viden på universitetet

I Uge 16 indbød ”Hovedet i Havet” 9. klasses elever til at skyde deres fællesfaglige eksamensprojekt godt i gang. Et projekt, der indeholder elementer fra alle de naturfaglige områder, og som eleverne skal fremføre ved afgangsprøver i 9. klasse

Tilbuddet er det eneste af sin slags i Danmark, og der var meget stor efterspørgsel på kursusdagene.

Ud over et faglig oplæg og fingrene i en praktisk øvelse fik eleverne mulighed for at få individuel sparring på deres projekter og de arbejdsspørgsmål, de havde på deres problemformulering.

Tilbuddet er et nyt bindeled mellem universitetet og folkeskolerne, hvor universitetsstuderende gennem deres faglige viden og entusiasme bringer havet ind i 9. klasses elevernes eksamensopgaver.

Havet var på dagsordenen, da årets unge forskere blev fundet

’Hovedet i Havet’ var også med, da Science i Forum 2018 løb af stablen i København i slutningen af april. Her dystede elever fra hele landet bl.a. om at vinde prisen som ”Årets unge forsker”.

De tre dage var fyldt med spektakulære og fantastiske oplevelser, og hvor var det fantastisk at se, hvor mange af de unge forskerspirer, der havde inkorporeret havet i deres projekter – godt gået!

Tusindvis af elever og lærere var forbi ”Hovedet i Havets” stand, hvor de bl.a. kunne opleve en enkloet hummer, plastik i sildemaver, vildt søsalat og meget mere.

På sidste-dagen af konferencen holdt ”Hovedet i Havets” projektkoordinator, Signe Brokjær Nielsen, foredrag om levende elektriske ledninger på havets bund. Vi tager ikke strøm på jer.

April måned sluttede af med, at ”Hovedet i Havet” deltog i Forskningens Døgn både i Aarhus og Grenå.

Nu skal vi lige have en mundfuld luft, før vi atter dykker ned for at inspirere andre med det forunderlige liv under havets overflade.

Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere