Knap 10.000 besøgte Aurora under Tall Ship Race

Rigtig mange fandt i den netop overståede weekend vej til Aarhus Havn, der var fyldt af flotte skibe. Blandt dem, Aarhus Universitets Forskningsskib, Aurora, der lå på sin vante plads lige over for Dokk 1.

07.08.2019 | Peter Bondo Christensen

Studerende Christian Hein Cassard fortælle besøgende om alger i danske farvande

Aurora blandt tusinder af besøgende under Tall Ship Race i Aarhus Havn

Studerende Theodor Hüttel og Anton Homilius fortæller om filtrering af muslinger og mikroplast i Sild på dækket af Aurora

Der var trængsel på adgangsbroen til Aurora under Tall Ship Race. Knap 10.000 gæster kom ombord.

Kajpladserne blev hyppigt taget i brug, når pladserne på dækket af Aurora blev besat.

Seks topmotiverede forskere skabte kaskader af grin, når de besvarede videnskabelige spørgsmål fra publikum. Fra venstre: Professor i Statskundskab, Peter Munk Christiansen, Professor i infektionssygdomme, Lars Jørgen Østergaard, Professor i zoofysiologi, Tobias Wang, Professor i kemi, Karl Anker Jørgensen, Seniorforsker i Marin biodiversitet, Jørgen Hansen, Naturvejleder ved Naturhistorisk Museum, Morten DD, Moderator, journalist Sebastian Dorset.

Et spændende og alsidigt program på Aurora fik 9.921 gæster til at gå ombord på Aurora, hvor de kunne opleve lidt af den spændende marine forskning, der foregår ved Aarhus Universitet. Her kunne gæsterne kigge på levende elektriske bakterier fra Aarhus Bugt, finde plastik i maven på sild, se og røre ved store tangplanter og høre om, hvad man kan bruge dem til.

Et besøg på broen med skibets styrmand var også et trækplaster, ligesom mange unge hørte om livet som studerende ved Aarhus Universitet.

Om aftenen kunne publikum stille spørgsmål til alt mellem himmel og jord, da seks veloplagte AU forskere stillede op til ’Spørg Aarhus’, ligesom der var et dragende foredrag om Robinson Crusoe på skibets agterdæk. ’Skibsorkesteret’ Total Hip Replacement fik hele skibet og det meste af kajen til at svinge.

I sandhed fire fantastiske dage i det marine og maritimes tegn med Aurora som centrum!

Offentligheden / Pressen, Institut for Bioscience, Medarbejdere, Alumner