Netværksdag skal øge dialog og samarbejde mellem erhvervslivet og biologer fra AU

Institut for Bioscience fyrer op under samarbejdet mellem erhvervsliv, forskere og studerende. Det sker til netværks- og karrieredagen BIO Match, som løber af stablen fredag 28. september på Aarhus Universitet.

18.09.2018 | Lea Laursen Pasgaard

Institut for Bioscience inviterer studerende, forskere og erhvervsliv til at mødes til netværks- og karrieredagen BIO Match 28. september i Stakladen. Foto: AU Foto/Jesper Rais

Alle eksterne deltagere og forskere får mulighed for at præsentere sig selv på ét minut og ét slide i seancen One Minute Madness. Et sjovt og underholdende koncept, som IT-uddannelserne på AU flere år har brugt i forbindelse med Karrieredagen på Katrinebjerg. Foto: AU Foto/Jesper Rais

Institut for Bioscience ønsker at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet, forskere og studerende. Derfor lancerer Erhvervsudvalget et nyt initiativ: BIO Match - en netværks- og karrieredag, som kommer til at foregå i Stakladen på Aarhus Universitet. Flere end 130 studerende, forskere og repræsentanter fra erhvervslivet er allerede tilmeldt arrangementet.

Fælles forum for idéer

Arrangementet har ét klart fokus: At bringe erhvervslivet tættere på forskere og studerende fra instituttet og vice versa.

”For at skabe en mere bæredygtig fremtid er det hamrende vigtigt, at forskning og erhverv arbejder sammen og udveksler viden og vidensbehov,” siger Annette Bruhn, seniorforsker og formand for Erhvervsudvalget på Institut for Bioscience.

”Med Bio Match vil vi starte et fælles forum, hvor kontakter mellem forskere, studerende og erhverv bliver skabt, og idéer opstår og udvikles. Samarbejder kan føres ud i livet på masser af måder: forsknings- og udviklingsprojekter, erhvervs-ph.d. og –postdocs og i erhvervsprojekter, der er målrettet de studerende. Og de studerende vil rigtig gerne samarbejde med erhvervslivet,” tilføjer hun.

Oplæg og stande

Det er gratis at deltage i Bio Match, og konceptet for arrangementet er en blanding af korte oplæg og en markedsplads. Virksomheder, organisationer og myndigheder kan få deres egen stand, hvor de kan præsentere sig over for de deltagende forskere og studerende.

Flere fonde, der støtter tværgående forskningssamarbejde med virksomheder, interesseorganisationer og myndigheder, deltager også.

Jobmuligheder for studerende

”Vi håber primært at få knyttet nogle gode kontakter og sammen tænkt nogle spændende tanker, som med tiden kan udvikle sig til samarbejder. Og så handler det selvfølgelig også om, at vores dygtige studerende kan skabe sig et netværk og snuse til et udvalg af de jobmuligheder, der er for biologer i den private sektor,” siger Annette Bruhn.

SE PROGRAMMET FOR BIO MATCH HER
SE DELTAGERLISTEN HER
LÆS MERE OM BIO MATCH OG TILMELD DIG HER NB! Tilmeldingsfrist: 24. september kl. 12.

Institut for Bioscience, Alumner, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere