Nyt netværk for tidligere studerende og medarbejdere ser dagens lys på Bioscience

Med et nyt, fagnært alumnenetværk ønsker Institut for Bioscience at skabe en livslang relation til sine tidligere biologistuderende. Netværket giver alumnerne en unik mulighed for at bevare kontakten til deres fag- og studiemiljø, deltage i faglige arrangementer og udvide deres professionelle netværk.

09.02.2018 | Lea Laursen Pasgaard

Institut for Bioscience inviterer 5. april biologer uddannet fra Aarhus Universitet til Alumnedag 2018. Foto: Ida Marie Jensen

Aarhus Universitet har gennem de senere år udvidet sine aktiviteter for tidligere studerende (alumner), og Institut for Bioscience inviterer nu alle tidligere, dimitterede biologistuderende ved Aarhus Universitet til at deltage i et nyt alumnenetværk, som er forankret i det nære fag- og studiemiljø på biologiuddannelsen.

Biologiens ambassadører

”Alumnerne er vigtige ambassadører for biologiuddannelsen og Aarhus Universitet, og derfor vil vi rigtig gerne holde kontakten ved lige og bygge videre på den relation, der er skabt i løbet af studietiden,” siger institutleder og professor Hans Brix.

Det er gratis at deltage i alumnenetværket og kræver blot, at man registrerer sig i Aarhus Universitets alumnedatabase. Instituttets kandidatstuderende og medarbejdere (nuværende og tidligere) er også inviteret til deltage i netværket og de alumnearrangementer, som instituttet fremadrettet vil arrangere.

Alumne eller medarbejder? Meld dig ind i netværket her!

”Vi tror på, at alumnenetværket kan være til glæde og gavn for både alumner og instituttet som helhed. Alumnerne får blandt andet mulighed for at blive opdateret på den nyeste forskning, deltage i eksklusive, faglige arrangementer og udbygge deres netværk med hinanden på tværs af årgange og specialer,” fortæller Hans Brix.

Institutleder og seniorforsker Peter Henriksen supplerer:

”Netværket kan samtidig åbne nye muligheder for samarbejder mellem forskere og alumner, og vi håber i det hele taget, at alumnerne med deres erfaring kan bidrage til udvikling af instituttet.”

Læs mere om alumnenetværkets mange tilbud og rabatter her

Alumnedag 2018

Det første alumnearrangement løber af stablen torsdag den 5. april, hvor instituttet fra kl. 15-19 slår dørene op til Alumnedag 2018 i universitetsparken. Her kan alumnerne fordybe sig i faglige oplæg om mikroskopisk liv og om natur i et bredt perspektiv, opleve den nyeste forskning ved en lang række stande og møde gamle studiekammerater og undervisere over en kold øl eller sodavand.

”Vi håber, at vores tidligere studerende kan se den samme værdi i netværket, som vi kan, og at rigtig mange vil deltage i alumnedagen, så vi kan få løbet netværket godt i gang. Netværket skal være det, som vi sammen ønsker, det skal være. Derfor er vi naturligvis også meget interesserede i at få alumnernes input til, hvad det nye alumnenetværk skal være og indeholde,” siger Peter Henriksen.

Følg med

Alumnenetværket har fået sin egen hjemmeside på bios.au.dk/alumner, som løbende vil blive opdateret med relevante arrangementer, forskningsnyheder, alumneportrætter og andre alumnetilbud. På LinkedIn kan alumner og andre interesserede desuden følge med i, hvad der sker inden for biologien på Aarhus Universitet ved at følge Institut for Bioscience.

Alumner, Offentligheden / Pressen, Institut for Bioscience