Velbesøgt alumnedag på Institut for Bioscience

Universitetets Aula dannede torsdag 5. april rammerne om den allerførste alumnedag på Institut for Bioscience. Omkring 250 biologer var mødt op for at gense gamle studiekammerater, få indblik i den nyeste forskning og skabe nye kontakter.

09.04.2018 | Lea Laursen Pasgaard

Alumnedagen var en anledning til at blive klogere på den nyeste forskning inden for biologiens verden. Her blandt andet om droneteknologi. Foto: Lars Kruse

Tilslutningen til alumnedagen var stor, og universitetets Aula blev taget i brug for at få plads til flere deltagere. Foto: Lars Kruse

Hanne Skalborg Jensen er alumne og underviser på Ribe Katedralskole. Hun ser frem til flere faglige oplæg i alumne-regi. Foto: Lea Laursen Pasgaard

På Peter Ochsners ønskeliste over fremtidige alumnearrangementer er blandt andet en ekskursionstur med forksningsskibet AURORA. Foto: Lea Laursen Pasgaard

Alumnerne blev i Aulaen præsenteret for en række faglige oplæg om mikroskopisk liv og om natur i et bredt perspektiv. Foto: Lea Laursen Pasgaard

Alumnedagen blev afsluttet med tapas, vand og vin. Foto: Lea Laursen Pasgaard

”Nej, er du også her? Hvor er det længe siden! Hvordan går det?”
Det er torsdag eftermiddag den 5. april, og Vandrehallen på Aarhus Universitet summer af liv. I Vandrehallen på Aarhus Universitet er 250 biologer i alle aldre stimlet sammen i små grupper. Der bliver grinet og krammet, og gamle studiekammerater genopfrisker minder over kaffen, inden de bliver ledt ind i universitetets Aula, som danner rammen for arrangementets første del bestående af en række oplæg om mikroskopisk liv og natur i et bredt perspektiv.

Faglig nysgerrighed

Efter oplæggene i Aulaen har instituttets forskere bemandet en række stande i Vandrehallen, hvor alumnerne kan blive klogere på den allernyeste forskning inden for blandt andet kabelbakterier, dyrkning af tang og miljø-DNA. Hanne Skalborg Jensen er en af dem. Hun dimitterede i 1982 og er mødt på, fordi hun var nysgerrig efter at finde ud af, hvad det nye alumnenetværk havde at byde på. Hun fortæller, at hun har været særligt glad for de faglige oplæg.

”Det var dejligt at høre foredragene. Især det om instituttets historiske udvikling. Jeg kender jo kun den del af historien, som var skrevet, da jeg selv var her,” siger Hanne Skalborg Jensen med henvisning til et oplæg af institutleder Hans Brix og tidligere lektor Hans-Henrik Schierup, som tog hele salen med på en rejse gennem instituttets historie.

Lige fra biologiuddannelsens begyndelse i år 1959, hvor Harald Thamdrup blev ansat som professor i Zoologi, til nyere tid, hvor fem afdelinger fra det tidligere Danmarks Miljøundersøgelser blev slået sammen med Biologisk Institut, og det nuværende Institut for Bioscience blev dannet. Alt sammen fortalt til en lind strøm af gamle billeder, som blev blæst op på en stor skærm i salen.

Fælles identitet

”Det vigtigste for mig ved et alumnearrangement er, at man kommer til at opleve et fællesskab omkring det at være uddannet på Bioscience AU, og det kan ikke værdisættes højt nok. Og det er uanset, hvor meget man så aktivt er med i fællesskabet,” tilføjer Hanne Skaldborg Jensen.

Af de fremtidige alumnearrangementer ønsker Hanne Skalborg Jensen sig flere oplæg med ’hardcore science’. Oplæg, der spænder bredt, så hun kan få fyldt en masse på rent fagligt.

Alumne Peter Ochsner er også på jagt efter faglige input. Han er gymnasielærer og vil gerne inspireres af nogle, der laver noget helt andet, end han selv gør.

”Det kunne være spændende med nogle ekskursioner. Måske en tur på AURORA eller at flyve med droner,” foreslår han, inden han fortsætter med at afsøge menneskemængden for flere gamle studiekammerater.

Tilbage til fredagsbaren

Tiden flyver af sted, og i Vandrehallen er institutleder Hans Brix nu en af de sidste, der er tilbage. Flere alumner er sivet ned i Biologiens Hus, hvor de studerende ekstraordinært har åbnet fredagsbaren i dagens anledning. Institutlederen gør status over alumnedagen:

”Det har været en fantastisk god dag, og vi er utrolig glade for, at så mange alumner har haft lyst til at deltage i arrangementet. Det viser, at et netværk for biologer fra AU giver mening og kan være værdifuldt i arbejdet med at styrke instituttets samarbejde med omverdenen,” siger Hans Brix.

Det næste alumnearrangement foregår i Festugen på forskningsskibet AURORA. Flere detaljer følger på bios.au.dk/alumner. Her kan du løbende finde relevante alumnenyheder og se flere billeder fra alumnedagen.

Institut for Bioscience, Alumner, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere