Alumnedag

Torsdag den 5. april kl. 15-19, Aarhus Universitet, Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C

Kl. 15.00
Dørene åbner. Kaffe og lidt sødt.

Velkomst og oplæg

Kl. 15.15-16.30 i Auditorium E, bygn. 1533, lok. 103

Fordyb dig i faglige oplæg om mikroskopisk liv og om natur i et bredt perspektiv. Mærk historiens vingesus og få svar på, hvad ”Bioscience” er i dag, og hvordan vi kan bruge hinanden.

 • Velkomst ved institutleder Peter Henriksen
 • Fra mikrosensorer til en kvart million babyer ved Niels Birger Ramsing, Director for Strategic Product Development, Vitrolife A/S
 • Hvordan standser vi tabet af biodiversitet? ved seniorforsker Rasmus Ejrnæs
 • Biologien på AU ved tidligere lektor Hans-Henrik Schierup og institutleder Hans Brix 

Forskning og netværk

Kl. 16.30-18.00 i MatLab, bygn. 1536, lok. 114

Besøg vores stande og dyk ned i forskningen lige nu. Få inspiration til samarbejde med instituttet. Mød dine gamle studiekammerater og undervisere over en kold øl eller sodavand.

Du kan glæde dig til at opleve:

 • Elektrisk mudder: Ved du, at det var mikrobiologerne i Aarhus, der opdagede kabelbakterier – en helt ny livsform? Kom og se kabelbakterierne og mød lektor Nils Risgaard-Petersen fra Center for Elektromikrobiologi.
 • Tang i stor skala: Hvordan dyrker man tang i stor skala på åbent hav? Mød Teis Boderskov, erhvervs- ph.d.-studerende hos Hjarnø Havbrug A/S og Institut for Bioscience, samt seniorrådgiver i marin økologi Michael Bo Rasmussen til en snak om dyrkningsteknikker, så-processer og meget mere.
 • Big data: Laserscanninger, satellitbilleder og sågar turistfotos med geotags. Økologi, datalogi, geografi og landskabsarkitektur. Hvordan griber vi kompleksiteten an, når vi studerer ændringerne i Jordens plante- og dyreliv? Mød professor Jens-Christian Svenning fra Økoinformatik og biodiversitet til en dialog.
 • Droner: Løft blikket og se naturen i fugleperspektiv! Drøft droneteknologiens muligheder og udfordringer med lektor i botanisk makroøkologi Signe Normand.
 • Biologisk bekæmpelse: Kom og se en simuleringsmodel, der viser, hvordan man kan bekæmpe frugtfluer i mangoplantager fra Senegal til Østafrika. Seniorforsker i plante- og insektøkologi Jørgen Aagaard Axelsen fortæller, hvordan biologisk bekæmpelse bliver nationaløkonomi.
 • R/V AURORA – AU’s marine schweitzerkniv: Hør lektor Peter Grønkjær fortælle om de mange opgaver, R/V AURORA løser for havforskere, virksomheder og myndigheder. Og få en snak om faciliteter og udstyr på universitetets forskningsskib og om mulighederne for samarbejde.
 • Miljø-dna: Hvad kan dna fra en vandprøve eller en jordprøve fortælle om vores natur? Kom og få en snak om perspektiverne i at udforske ”naturens CSI” med lektor i genetik og økologi Philip Francis Thomsen og ph.d.-studerende Anne Aagaard.

Tapas

Fra kl. 18.00 i MatLab, bygn. 1536, lok. 114

Nyd lækre tapas kl. 18, hvor vi afslutter det faglige program.

Biologisk Fredagsbar

Følg med i Biohuset hvor de studerende åbner baren.

Bemærk venligst: Programmet opdateres løbende, og ændringer kan forekomme.