Alumnenyheder

De biologistuderendes maskot, Propelpadden Pelle, er klar til fest. Illustration: Frederik Rosales Thomsen

Instituttet inviterer til dimissionsfest

18.06.2018Institut for Bioscience ønsker at fejre og lykønske sine dimittender og inviterer derfor til dimissionsfest på instituttet fredag 29. juni. Festen er for alle, der har færdiggjort deres biologiuddannelse siden september 2017. Undervisere og specialevejledere er også meget velkomne.

Overblik: Biologiuddannelsens udvikling på AU

04.06.2018Biologiuddannelsen på AU runder næste år et skarpt hjørne. Her er det nemlig 60 år siden, at det første kapitel i uddannelsens historie blev skrevet med oprettelsen af Zoologisk Institut. Meget er sket siden da. Få her et historisk rids over faget og instituttet, der har uddannet omkring 2.000 biologer.

Institut for Bioscience viser forskningen frem på Naturmødet

25.05.2018Forskere fra Institut for Bioscience har sejlet forskningsskibet Aurora til Hirtshals for at være med i Naturmødet, som løber af stablen den 24.-26. maj. Kom ombord på skibet og følg her Auroras første dag på folkemødet, som bød på et væld af aktiviteter på det store agterdæk.

Ny model viser, hvordan vindmøllebyggeri til havs påvirker marsvin

18.05.2018Energiselskaber og myndigheder har fået et nyt værktøj til at forudsige, hvordan byggeri af havvindmølleparker påvirker havets pattedyr.

Professor Tobias Wang har haft besøg af universitetsavisen Omnibus. Foto: Ida Marie Jensen/AU Foto

BIOS-forskere viser kontorerne frem i Omnibus

01.05.2018Universitetsavisen Omnibus har lagt vejen forbi fire forskere fra Institut for Bioscience i sin reportageserie ”Vis mig dit kontor”. Senest hos professor Tobias Wang, som ud over at fremvise krybdyrshjerter og en Esben Lunde Larsen-sprællemand også fortæller, hvad der i sin tid fik ham til at kaste sig over zoofysiologien.

Biologistuderende Liva Hansen har lavet et Erhvervsprojekt i samarbejde med virksomheden ISI Food Protection. Privatfoto

Få fremtidens biolog ind i din virksomhed

30.04.2018Med et erhvervsprojekt hos en fødevarevirksomhed fik studerende Liva Hansen muligheden for at prøve sin biologiske viden af på varmefølsomme bakterier og biofilm. Anne Elsser-Gravesen fra ISI Food Protection fik til gengæld en ekstra og topmotiveret hjerne i sit laboratorium.

Alumnedagen var en anledning til at blive klogere på den nyeste forskning inden for biologiens verden. Her blandt andet om droneteknologi. Foto: Lars Kruse
Tilslutningen til alumnedagen var stor, og universitetets Aula blev taget i brug for at få plads til flere deltagere. Foto: Lars Kruse
Hanne Skalborg Jensen er alumne og underviser på Ribe Katedralskole. Hun ser frem til flere faglige oplæg i alumne-regi. Foto: Lea Laursen Pasgaard
På Peter Ochsners ønskeliste over fremtidige alumnearrangementer er blandt andet en ekskursionstur med forksningsskibet AURORA. Foto: Lea Laursen Pasgaard
Alumnerne blev i Aulaen præsenteret for en række faglige oplæg om mikroskopisk liv og om natur i et bredt perspektiv. Foto: Lea Laursen Pasgaard
Alumnedagen blev afsluttet med tapas, vand og vin. Foto: Lea Laursen Pasgaard

Velbesøgt alumnedag på Institut for Bioscience

23.04.2018Universitetets Aula dannede torsdag 5. april rammerne om den allerførste alumnedag på Institut for Bioscience. Omkring 250 biologer var mødt op for at gense gamle studiekammerater, få indblik i den nyeste forskning og skabe nye kontakter.

Bjørnens tarmbakterier ændrer sig med sæsonen

05.04.2018Den svenske sommersols stråler skyder sig vej gennem fyrretræernes kroner, ned til den brune bjørn der vraltende i skovbundens blåbærvrimmel er i færd med at æde sig en pukkel til.

Antallet af plantearter på bjergtoppene accelererer med global opvarmning

05.04.2018I løbet af de sidste 10 år er antallet af plantearter på de europæiske bjergtinder steget fem gange så meget som i perioden 1957-66. Accelerationen i artsrigdommen hænger entydigt sammen med den globale opvarmning, viser 145 års data fra 302 europæiske bjergtinder.

Arktiske forhold udfordrer olienedbrydende bakterier

09.03.2018Bakterier spiller en central rolle, når olie skal nedbrydes. Forskere fra Aarhus Universitet har i tidsskriftet ‘Science of the Total Environment’ netop offentliggjort en sammenfatning over faktorer, der hæmmer og fremmer den mikrobielle omsætning af olie i Arktis.

Viser resultater 1 til 10 ud af 19

1 2 Næste