Alumnenyheder

Pattedyrene skal bruge millioner af år på at komme sig efter vor tids masseudryddelse

17.10.2018Mennesket udrydder dyre- og plantearter så hurtigt, at naturens indbyggede forsvarsmekanisme, evolutionen, kan ikke følge med. Et Aarhus-ledet forskerhold beregnet, at hvis den nuværende bevaringsindsats ikke forbedres over de næste 50 år, vil så mange pattedyr-arter uddø, at naturen skal bruge 3-5 mio. år på at genoprette den biodiversitet, der vil blive tabt over de næste fem årtier.

Afbrænding af olie på havet er en lovende metode til bekæmpelse af oliespild i Arktis

09.10.2018I en kort film fortælles i ord og billeder om et olieafbrændingsforsøg i Grønland.

Færre skadelige partikler i luften

09.10.2018Mængden af sod og fine partikler i luften fortsætter med at falde.

Forskere finder næsten ingen mikroplast i prøver fra danske vandhaner

08.10.2018Et nyt studie finder så få partikler i drikkevandsprøver, at det ikke er muligt at sige, om partiklerne rent faktisk stammer fra vandet.

Stakladen på Aarhus Universitet dannede rammen om netværks- og karrieredagen BIO Match. Fotos: AU Foto/Melissa Yildirim
Lektor Hans Røy holdt oplæg om sit samarbejde med DONG Energy Oil & Gas.
Både forskere og studerende var mødt op til netværks- og karrieredagen.
Forskere og repræsentanter fra erhvervslivet stod i kø for at holde et one minute madness-oplæg for de øvrige deltagere.
Efter nogle inspirationsoplæg kunne deltagerne netværke ved standene eller over en bid tapas.

Stor interesse for ny netværks- og karrieredag

02.10.2018Omkring 200 studerende, forskere og repræsentanter fra erhvervslivet mødtes fredag 28. september til Institut for Biosciences netværks- og karrieredag, BIO Match. Se billederne fra dagen her.

PCB truer med at udrydde spækhuggere

01.10.2018Mere end fyrre år efter de første tiltag til at forbyde PCB er stoffet stadig en dødbringende trussel for dyr øverst i fødekæden. Et nyt studie, der netop er offentliggjort i tidsskriftet Science, viser, at de nuværende koncentrationer af PCB kan føre til, at halvdelen af klodens spækhuggere forsvinder fra de mest belastede områder inden for en periode på blot 30-50 år.

Højere plantearter flytter ind i et varmere Arktis

27.09.2018Den arktiske tundras lavt voksende buske og græsarter er på vej til at blive overskygget af højere plantearter, som spreder sig ind over tundraen. Tun-draplanternes gennemsnitshøjde er generelt steget i takt med stigende temperaturer de sidste tre årtier. Det kan være med til at sætte ekstra fart i den globale opvarmning.

Havgræs’ke tidslommer under havet

27.09.2018En international forskergruppe med dansk ledelse har undersøgt havgræsenge under havets overflade og påvist, at de er i stand til at indkapsle og beskytte kulturskatte. Man kan næsten gå så vidt som til at kalde engene for arkæologiske tidslommer, da der allerede er gjort ganske flotte og velbevarede fund under havgræsset.

Institut for Bioscience inviterer studerende, forskere og erhvervsliv til at mødes til netværks- og karrieredagen BIO Match 28. september i Stakladen. Foto: AU Foto/Jesper Rais
Alle eksterne deltagere og forskere får mulighed for at præsentere sig selv på ét minut og ét slide i seancen One Minute Madness. Et sjovt og underholdende koncept, som IT-uddannelserne på AU flere år har brugt i forbindelse med Karrieredagen på Katrinebjerg. Foto: AU Foto/Jesper Rais

Netværksdag skal øge dialog og samarbejde mellem erhvervslivet og biologer fra AU

18.09.2018Institut for Bioscience fyrer op under samarbejdet mellem erhvervsliv, forskere og studerende. Det sker til netværks- og karrieredagen BIO Match, som løber af stablen fredag 28. september på Aarhus Universitet.

Stor knopurt vokser på varme, tørre og næringsfattige steder. Her er ofte mange vilde bier, eksempelvis stor bladskærerbi, som har en forkærlighed for netop denne blomst. Foto: Rasmus Ejrnæs.

Planter sladrer om kryb og kravl

04.09.2018Man kan bruge en planteliste til at forudsige mangfoldigheden af insekter, snegle og laver i naturen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 32

1 2 3 4 Næste