Alumnenyheder

Rekordmange DFF-bevillinger til forskning på ST

10.05.2019Thomas A. Davidson, Johannes Overgaard, Kasper Urup Kjeldsen og Henrik Balslev fra Institut for Bioscience henter samlet knap 11, 5 mio. kr. til nye projekter. Projekterne omhandler insekters fysiologiske tilpasninger, evolution i havbundens mikrobielle samfund, drivhusgas dynamikker i lavvandede søer og udbredelsen af jordbund- og skovtyper i Amazonas

Foto: Signe Brokjær

Kom ombord på Aarhus Universitets forskningsskibet Aurora, når det og Institut for Bioscience lægger til kaj i Hirtshals havn den 23.5-25.5.

10.05.2019I løbet af de tre dage Naturmødet varer, vil Aurora holde åbent skib for alle interesserede.

Der er udtrukket en vinder

06.05.2019Blandt de indsendte evalueringer fra alumnedagen har vi udtrukket en vinder.

Sådan gør man naturen vild og uafhængig

02.05.2019Et internationalt forskerhold forsøger nu at skabe klarhed over, hvad rewilding går ud på, og hvordan man bedst kan bruge rewilding som et praktisk redskab i kampen for at rette op den faldende biodiversitet verden over.

Nyt ulvepar i Ulfborg

10.04.2019Danmark har fået en ny ulv og et nyt ulvepar i Ulfborg. Samtidigt tyder alt på, at det oprindelige Ulfborgpar er forsvundet.

Vilde dyr i Vendsyssel har lært nye trafikregler

10.04.2019Rådyr, ræve og andet nordjysk vildt bruger i stigende omfang de faunapassager, som er bygget ved vejnettet.

Kontrol af det biologiske grundlag for jagttider

10.04.2019To racer af sædgås - hvoraf den ene er fredet - ligner hinanden så meget, at jægerne har svært ved at kende forskel.

Elektriske kabelbakterier blev opdaget i Aarhus Bugt af forskere fra Aarhus Universitet og de har nu beskrevet fem arter. Tre i Aarhus Bugt og to i Giber å. Den første art fik selvfølgelig navnet: Electrothrix aarhusiensis. Her er det et tværsnit af en kabelbakterie med de karakteristiske ribber, som indeholder elektriske ledninger. Foto: Chr. Bortolini & K. Thomsen.

Elektriske bakterier frem i rampelyset

18.03.2019Forskere fra Aarhus opdagede for få år siden en besynderlig elektrisk livsform i havbunden og det bliver nu stadig tydeligere og tydeligere, at bakteriernes verden i stort omfang er elektrificeret. Nu sætter førende forskere fra hele verden fokus på denne livsform ved den første konference for elektromikrobiologi, der afholdes i Aarhus d. 21 og 22. marts 2019.

Forskere fra DCE - Natinalt Center for Miljø og Energi og DTU Aqua har kortlagt en række faktorer, der presser havmiljøet. (Foto: Colourbox).

Havet bliver påvirket af andet end klima og kvælstof

15.03.2019Sluser og dæmninger, bundslæbende fiskeredskaber, sargassotang og udgravning af sejlrender kan påvirke havmiljøet, dokumenterer rapport. Arbejdet kommer til at indgå i udarbejdelsen af de næste vandområdeplaner.

Status på Danmarks natur

15.03.2019Nu er rapporterne fra det Nationale Program for Overvågning af Vandmiljøet og Naturen - NOVANA 2017 offentliggjort.

Viser resultater 1 til 10 ud af 65

1 2 3 4 5 6 7 Næste