Alumnenyheder

Antallet af plantearter på bjergtoppene accelererer med global opvarmning

05.04.2018I løbet af de sidste 10 år er antallet af plantearter på de europæiske bjergtinder steget fem gange så meget som i perioden 1957-66. Accelerationen i artsrigdommen hænger entydigt sammen med den globale opvarmning, viser 145 års data fra 302 europæiske bjergtinder.

Arktiske forhold udfordrer olienedbrydende bakterier

09.03.2018Bakterier spiller en central rolle, når olie skal nedbrydes. Forskere fra Aarhus Universitet har i tidsskriftet ‘Science of the Total Environment’ netop offentliggjort en sammenfatning over faktorer, der hæmmer og fremmer den mikrobielle omsætning af olie i Arktis.

Majsmarker lokker gæs til at blive i Danmark vinteren over

05.03.2018Flere og flere gæs overvintrer i Danmark. De finder føden på de mange majsmarker, som breder sig over hele landet. På sigt kan de mange gæs blive et problem for bl.a. landbruget, advarer forskere.

Hør om status for ulven i Danmark

27.02.2018Seniorforsker Peter Sunde fra DCE fortæller om muligheder og udfordringer i forvaltningen af de danske ulve.

Institut for Bioscience inviterer 5. april biologer uddannet fra Aarhus Universitet til Alumnedag 2018. Foto: Ida Marie Jensen

Nyt netværk for tidligere studerende og medarbejdere ser dagens lys på Bioscience

09.02.2018Med et nyt, fagnært alumnenetværk ønsker Institut for Bioscience at skabe en livslang relation til sine tidligere biologistuderende. Netværket giver alumnerne en unik mulighed for at bevare kontakten til deres fag- og studiemiljø, deltage i faglige arrangementer og udvide deres professionelle netværk.

Alumne Winnie Heltborg Brøndum er uddannet biolog fra Aarhus Universitet i 2004. Foto: Lea Laursen Pasgaard

Biolog i landbrugsbranchen: Min faglighed er det vigtigste

06.02.2018Opvokset på Mors og med naturen under neglene befinder Winnie Heltborg Brøndum sig godt som biolog i landbrugsbranchen. Her er øvelsen at få biologfagligheden til at spille sammen med landmændenes praksisnære virkelighed, så der både tages hensyn til natur og produktionsvilkår.

Når jordens varme slipper ud glider Indlandsisen mod havet

22.01.2018I Nordøstgrønland har forskere målt transporten af den varme, der kommer fra Jordens indre. Det enorme område er et geotermisk ’hotspot’, der smelter Indlandsisen nedefra og sender dens gletsjere mod havet.

Alumne Flemming Bach er uddannet biolog ved Aarhus Universitet i 1983. Foto: Vesthimmerland Kommune

”Vi hører, hvad du siger, men vi gør noget andet alligevel”

19.01.2018I den kommunale natur- og miljøforvaltning er det ikke altid de faglige argumenter, der vinder. Det fortæller biolog Flemming Bach, som er afdelingschef i Vesthimmerlands Kommune. Her stræber han efter at skabe resultater gennem tillid til sine medarbejdere og frihed under ansvar.

Sashia Lindhøj Jakobsen har drømt om at arbejde som biolog i en dyrepark, siden hun var barn. Foto: Frej Juhl Halvorsen 
Sashia Lindhøj Jakobsen blev kandidat i biologi fra Aarhus Universitet i foråret 2014. Privatfoto
Som biolog i Skandinavisk Dyrepark er det blandt andet en del af Sashia Lindhøj Jakobsens job som biolog at fodre dyrene. Her gør hun kylling klar til ørnene. Foto: Lea Laursen Pasgaard
Isbjørnene Siku og Nanok kommer, når Sashia Lindhøj Jakobsen kalder og har mad med. Foto: Lea Laursen Pasgaard

Biolog i øjenhøjde med dyreparkens gæster

14.12.2017Sashia Lindhøj Jakobsen udlever barnedrømmen i Skandinavisk Dyrepark. Her får hun som biolog og formidler rig mulighed for at udfolde sit show-gen. Det handler om at kunne tale til flere forskellige målgrupper og gøre nørdet fagstof letfordøjeligt, siger hun.

Propelpadden Pelle fejrer i år 25-års jubilæum som de biologistuderendes maskot på Aarhus Universitet. Illustration: Børge Madsen 
Pelles fødselsdag fejres hvert år med en kagekonkurrence, hvor de nye studerende konkurrerer om at lave den bedste Pelle-kage. Foto: Mads Warming
Børge Madsen er Pelles skaber, og han glæder sig over, at de studerende holder liv propelpadden. Foto: Álfheidur Eva Gudmundsdottír 
Det allerførste billede af Propelpadden Pelle: Illustration: Børgen Madsen

Propelpadden Pelle: Fra protestplakat til symbol på biologernes fællesskab

06.12.2017Med sin glade mimik og propel på skjoldet er Propelpadden Pelle svær ikke at holde af. Hvert år til sin fødselsdag bliver den fejret med en stor kagekonkurrence, og i år har Pelle 25-års jubilæum som maskot for de biologistuderende på Aarhus Universitet.

Viser resultater 11 til 20 ud af 21

Forrige 1 2 3 Næste