Historie

Institut for Bioscience er fusioneret af det tidligere Biologisk Institut, AU, og fem forskergrupper fra det tidligere Danmarks Miljøundersøgelser: Afdeling for Ferskvandsøkologi, Afdeling for Terrestrisk Økologi, Afdeling for Arktisk Miljø, Afdeling for Vildtbiologi og Biodiversitet og Afdeling for Marin Økologi.

Danmarks Miljøundersøgelser blev en del af Aarhus Universitet d. 1. januar 2007, og i marts 2011 skete sammenlægningen med Biologisk Institut, Det Naturvidenskabelige Fakultet. Samtidig overgik Danmarks Miljøundersøgelsers hidtidige tværgående koordinering af den samfundsrettede forskning og formidling på natur- og miljøområdet til et nyoprettet center ved Aarhus Universitet: DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. Centeret er indgangen for myndigheder, erhverv, interesseorganisationer og offentligheden til Aarhus Universitets faglige miljøer inden for natur, miljø og energi og får sit faglige input blandt andet fra Institut for Bioscience.

Institut for Bioscience er en del af hovedområdet Science and Technology. Via linkene kan du læse mere historien bag Det Naturvidenskabelige Fakultet og Danmarks Miljøundersøgelser.