Forlængelse af dispensation til bramgæs i december 2015

04.12.2015 | Jana Kotzerka

Vi kunne konstatere, at der ikke rigtig kom gang i udnyttelsen af den tidligere dispensation til at regulere bramgæs i oktober-november. Derfor har vi anmodet Naturstyrelsen om en dispensation til at forlænge forsøget her i december (med sidste jagtdag 31. december). Vi har fået den på nogle nyttige betingelser (se vedlagt). I kan nu udnytte dispensationen til at regulere bramgæs i forbindelse med gåsejagten i forsøgsområderne, uden først at skulle ansøge og uden først at skulle forsøge bortskræmning. Det vil sige, at på jagtdagene her i december kan I nedlægge/regulere bramgæs på lige fod med jagten på de andre gåsearter.

Vi har fået denne dispensation helt ekstraordinært fordi vi har chancen for at belyse en effekt af regulering af bramgæs så længe vores forsøg kører og så længe vi har den daglige overvågning af fordeling og antal.

BETINGELSEN for at udføre reguleringen er at oplysningerne indberettes til os løbende. Vi har fået et loft på 500 bramgæs. Det skal overholdes i henhold til dispensationen, og derfor er det helt afgørende at indrapporteringen sker løbende via vores hjemmeside.

Vi sætter et dagligt loft på 20 nedlagte bramgæs pr. jagthold, således at I er flere der kan udnytte dispensationen og spredt over december og de forskellige forsøgsområder.

Har I spørgsmål/kommentarer, er I velkomne til at ringe eller skrive til Jens Peder Hounisen, som er kontaktperson for dette forsøg. Telefon 51340407 eller 2167 9364, email: jph@bios.au.dk.

Institut for Bioscience