TOVE HEDEGAARD JØRGENSEN - Værts-parasit interaktioner

Forskning

Jeg anvender en kombination af feltundersøgelser, kontrollerede eksperimenter og molekylære værkstøjer til at forstå økologiske og evolutionære processers betydning for biodiversitet. Specielt har jeg et fokus på værts-parasit interaktioner og evolution af immunforsvaret hos både planter og fugle.

Nuværende projekter

• ‘Consequences of genome-environment interactions for host-parasite evolution’
  • ‘Adaptive introgression in plant resistance genes’

(I samarbejde med Jesper Bechsgaard og Mikkel Schierup, Aarhus Universitet)

• ’The role of genetic diversity in stabilising plant productivity in a variable environment’

(I samarbejde med Henry Creissen and James Brown, John Innes Research Centre).

• ‘Adaptive evolution of the plant pathogen Albugo candida’

(I samarbejde med Cock van Oosterhout, University of East Anglia og Prof. Jonathan Jones, The Sainsbury Laboratory, UK).

• ‘The role of pathogens in promoting genetic variation and differentiation in wild animals’.

(I samarbejde med David S. Richardson).

Udvikling af undervisning og vejlederkompetencer

Jeg er tilknyttet Science and Technology Learning Lab ved Aarhus Universitet (deltid). Her arbejder jeg med udvikling og implementering af nye undervisnings- og vejledningsformer. Jeg er specielt interesseret i PhD vejledning og arrangerer kurser og workshops om dette emne.