Havpattedyrforskning

Vi arbejder med at skaffe ny viden om havpattedyr og de udfordringer der påvirker deres overlevelse. Ny viden og solid erfaring baseret på overvågning og forskning er nøglen til beskyttelse af arterne. Og dette er særligt vigtigt i en verden der i stigende grad bliver påvirket af menneskelige aktiviteter.

Havpattedyr spiller en vigtig rolle i marine økosystemer, hvor bestandene på trods af en placering øverst i fødekæden, ofte er sårbare. Tilgængeligheden af føde og egnede yngleområder er blandt de vigtigste faktorer, som kan påvirke bestandsudviklingen hos havpattedyr. Forekomsten af miljøgifte er en anden vigtig faktor, da de akkumuleres i fødekæden og påvirker dyrenes evne til at bekæmpe infektioner og få levedygtigt afkom. Disse faktorer er derfor centrale forskningsområder i sektionen.

 

Video Galleri

Wildlife tracking

Følg vågehvalen fra Skagen!

Via vores wildlife tracking side har du mulighed for at følge de dyr vi overvåger med satellittags. Her. Følg vågehvalen Her

Livestreaming

Lyt til Marsvin i Lillebælt

Gå på opdagelse i havets lyde med den første Danske offentlige Livestreamkanal. Læs mere

 

Nyheder og artikler

Marsvin sover i speed-dyk

27.10.2017

 En nyudgivet artikel i Journal of Animal Behaviour tyder på at marsvin sover under halvcirkelformede dyk nær overfladen. Læs mere.

DTAG event i Djursland

11.08.2017

Ingen nyheder i denne liste