Havpattedyrforskning

Vi arbejder med at skaffe ny viden om havpattedyr og de udfordringer der påvirker deres overlevelse. Ny viden og solid erfaring baseret på overvågning og forskning er nøglen til beskyttelse af arterne. Og dette er særligt vigtigt i en verden der i stigende grad bliver påvirket af menneskelige aktiviteter.

Havpattedyr spiller en vigtig rolle i marine økosystemer, hvor bestandene på trods af en placering øverst i fødekæden, ofte er sårbare. Tilgængeligheden af føde og egnede yngleområder er blandt de vigtigste faktorer, som kan påvirke bestandsudviklingen hos havpattedyr. Forekomsten af miljøgifte er en anden vigtig faktor, da de akkumuleres i fødekæden og påvirker dyrenes evne til at bekæmpe infektioner og få levedygtigt afkom. Disse faktorer er derfor centrale forskningsområder i sektionen.

 

Videotek og interviews

Verdens spækhugger bestande truet af miljøgifte

Den uhygggelige nyhed om fremtiden af verdens spækhuggerbestande har ramt hele verden. Lyt til Politikens podcast her Spækhuggerens langsomme giftdød

Er Danmarks mindste hval truet? Den Elektroniske Folkeoplysning laver her en udsendelse med Jonas Teilmann i fortællerstolen. Lyt til hele interviewet her.

Hurtigfærge passerer et marsvin

Læs om den nyeste forskning indenfor påvirkningen af skibsstøj

TVMV Sælen - elsket og hadet

Sæl forskning på Antarktis

Channel 4 - Inside Nature's Giants

Agent-baseret modellering tutorial

Tv2 udsendelse

Sæler ved Christiansø (Bornholm) - 13 og 24 min. inde i filmen

Strandinger?

Haad gør jeg hvis jeg finder?

Finder du et strandet havpattedyr, en GPS sender, et dyr som du kan se er taggets med GPS eller er fanget i garn mm. Så vil vi rigtig gerne hører fra dig. Læs mere om hvordan på siden for strandinger.

Under overfladen

I en række optagelser, lavet her på Sektionen for havpattedyrsforskning, belyses nogle af de områder som forskerne arbejder med. Optagelserne er, som del af et større formidlingsarbejde, et forsøg på at åbne et vindue til sektionens arbejde, forskningens og havpattedyrenes verden. 

Visninger
Afsnit 1 Fryseren Afsnit nr 1 tager os med på besøg i fryseren hvor et marsvin venter på at blive undersøgt.
Visninger
I dette afsnit ser jeg nærmere på en hydrofon og på hvordan marsvin bruger lyd.

Nyheder

02.01.2017 |

Færre sæler i Vadehavet i 2016

Antallet af spættede sæler i den danske del af Vadehavet er faldet med en fjerdedel på ét år.

25.05.2016 |

Marsvin er konstant på jagt

Marsvinet hører til blandt havets mest effektive rovdyr, viser et nyt studie.

Viser resultater 10 til 11 ud af 11

Forrige 1 2 3 4