Entomophagi – mennesker spiser insekter

Entomophagi – mennesker spiser insekter

Med en stadigt voksende befolkning og tilmed en hurtigt voksende middelklasse i folkerige lande vil fremtiden bringe en voksende efterspørgsel på proteiner, som mennesker kan spise. Eftersom det er meget mere effektivt at producere protein fra insekter (det kræver mindre føde, plads og vand at dyrke insekter) end at producere traditionel protein fra husdyr, er der voksende interesse for at udforske mulighederne for at anvende insekter som en fødekilde for mennesker. I modsætning til vestlig kultur, er de flest tropiske lande bekendt med at spise insekter. Brugen af insekter i tropiske lande er derfor et godt udgangspunkt til at udforske entomophagi. På vores institut har vi arbejdet med at kombinere brugen af vævermyrer til skadedyrsbekæmpelse med at bruge dem som en kilde til protein. Myrerne æder insekter, og disse omdannes til myre biomasse. Da myrer er spiselige og indeholder meget protein, bliver de derefter høstet og spist. I dette scenarie omdannes skadedyr til værdifuldt protein, og samtidig øges planteproduktionen. Arbejde forbundet med anvendelsen af vævermyrer som en proteinkilde er blevet gennemført i Thailand, Indonesien, Australien, Tanzania og Benin.

Læs mere om "myrer spinder guld".

Kontaktinformation

Hans Joachim Offenberg

Seniorforsker
M
H bygn. A3.11
P +4587158807
P +4525580680

Klik på links herover for at få mere at vide om publikationer og forskningsområder.