29.04.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Forskere evaluerer overlap i fødeplanter mellem honningbier og øvrige bier i Danmark

Fødeoverlap og rødlistestatus kan være med til at guide handlingsplaner og forvaltning af bier i naturområder i Danmark, viser ny forskning fra førende europæiske biforskere blandt andet fra Aarhus Universitet.

09.04.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

23 forskere fra Aarhus Universitet valgt til nyt AIAS fællesskab – heriblandt en af vores egne professorer

I forbindelse med lanceringen af et nyt AIAS fællesskab ved navn ”The AIAS Associate programme” kan der fra 1. april 2021 bydes velkommen til 23 forskere fra Aarhus Universitet. En af dem er professor Dorte Krause Jensen fra Marin Økologi.

26.03.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Ngo'er og forskere: Biodiversitetspakken kan kun genetablere en brøkdel af den tabte havnatur

Natur- og biodiversitetspakken afsatte ti millioner kroner ud af 888 millioner kroner til havet. Det kan kun genetablere en brøkdel af den tabte havnatur, skriver ngo'er og forskere.

24.03.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Ny digital platform tager undervisningen ud til havet

Onsdag d. 24. marts lanceres en ny digital undervisningsplatform, der har fået navnet ”Havet i Skolen”. Platformen samler alt relevant undervisningsmateriale fra mange forskellige aktører i Danmark og gør det nemt for lærer og elever at finde brugbart materiale om havet.

17.03.2021 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Marsvin søger mod olieplatforme for at finde føde

En ekstra høj bestand af fisk lokker marsvin til at søge føde tæt ved olieplatforme, selv om støjen fra industrianlæggene normalt skræmmer hvalerne væk. Udtjente platforme har derfor et potentiale som kunstige rev i Nordsøen.

10.03.2021 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Narhvalens tand afslører dyrets livsbetingelser

Hvert leveår bygges der et nyt vækstlag på narhvalens snoede tand. Disse enkelte lag fungerer som et arkiv af data, der afslører, hvad dyrene har spist og hvordan is- og miljøforholdene har været gennem dyrets op til 50-årige lange liv.

22.01.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Integreret forvaltning af bramgæs

Store flokke af bramgæs kan nogle steder lave omfattende skader på markernes afgrøder. Velplejede strandenge og ferske enge kan lokke det stigende antal gæs væk fra markerne, viser undersøgelser i Guldborgsund Kommune.

18.01.2021 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Ingen insektkrise i Arktis - endnu

Klimaændringerne er mere markante i Arktis end noget andet sted på jorden, hvilket vækker bekymring for, hvordan dyrelivet skal klare sig. Et nyt studie viser, at sjældne insekter er i tilbagegang, og antyder dermed at klimaændringerne vil favorisere de almindeligste arter.

13.01.2021 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Kunstig intelligens sætter fokus på insekternes liv

Forskere forener kunstig intelligens og avancerede computerteknologi med biologisk ’know how’ til at bestemme insekter med overmenneskelig hastighed. Det åbner helt nye muligheder for at beskrive ukendte arter og følge med i insekternes liv og levned gennem mange år.

16.12.2020 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

PONDERFUL

The European Commission has awarded a Horizon 2020 grant of €6.9 million to a consortium led by the University of Vic (Spain) to develop methods for maximising the use of ponds in climate change adaptation and mitigation.

Viser resultater 1 til 10 ud af 132

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

man 31 maj
14:15-15:59 | The AIAS Auditorium, if possible. Virtually, if not.
How to get fat: Measuring the foraging behaviour of whales and seals
AIAS Seminar: Mark Johnson, AIAS Fellow
fre 04 jun
14:00-15:00 | Online
A critique of the spectral species concept: are satellites diamonds in the sky?
BIOCHANGE SEMINAR SERIES
ons 25 aug
08:15-17:00 | Institut for Biologi, Zoofysiologi, C.F. Møllers Allé 3, Bygning 1131, 8000 Aarhus C
Dyreforsøgskundskabskursus