07.06.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

FOLKEMØDE 2021: Kom til foredrag og debatter med AU-forskere - heraf én af vore egne

Bliv klogere på COVID-19, digitalisering og demokrati, blockchain, iværksætteri, ledelse og meget andet, når AU – som en del af Folkemødet 2021 – den 17. juni livestreamer gratis foredrag og debatter med bl.a. forskere fra forskellige fagområder. Én af disse er seniorrådgiver Morten Tune Strandberg fra Terrestrisk Økologi, Institut for…

03.06.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Gymnasieelever i hele Rigsfællesskabet får direkte adgang til bunker af grønlandske klimadata

Forskere har gennem 25 år indsamlet store mængder af data om klimaforandringerne i Grønland. Nu bliver de tilgængelige for gymnasieelever gennem virtuelle undervisningsforløb.

26.05.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Vores post.doc. Mette Vodder Carstensen modtager AUFF's ph.d.-pris

Aarhus Universitets Forskningsfond uddeler hvert år ph.d.-priser til fem unge forskere med et ekstraordinært talent. Én af dem er post.doc. Mette Vodder Carstensen fra Oplandsanalyse og Miljøforvaltning!

21.05.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Krydderurter kan ændre kemien i deres planteolie og tilpasse sig skiftende klima

Forskere fra Aarhus Universitet vil kortlægge de kemiske variationer i planteolien og genetikken bag. Forskningen vil gøre os klogere på planters tilpasningsevner ved ændringer i klimaet.

17.05.2021 | Offentligheden / Pressen, Institut for Bioscience

Kryptiske dødsfald blandt danske ulve

Ulve forsvinder, og kadavere dukker næsten aldrig op. Den genetiske registrering af ulve i Danmark og Centraleuropa viser ifølge et nyt studie, at ulve i Danmark har en 10 gange højere dødelighed end naturligt.

06.05.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

EliteForsk rejsestipendium til Ane Pastor Rollan på Bioscience

EliteForsk-rejsestipendium tildeles meget talentfulde ph.d.-studerende, så de kan rejse ud og dygtiggøre sig ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.

29.04.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Forskere evaluerer overlap i fødeplanter mellem honningbier og øvrige bier i Danmark

Fødeoverlap og rødlistestatus kan være med til at guide handlingsplaner og forvaltning af bier i naturområder i Danmark, viser ny forskning fra førende europæiske biforskere blandt andet fra Aarhus Universitet.

09.04.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

23 forskere fra Aarhus Universitet valgt til nyt AIAS fællesskab – heriblandt en af vores egne professorer

I forbindelse med lanceringen af et nyt AIAS fællesskab ved navn ”The AIAS Associate programme” kan der fra 1. april 2021 bydes velkommen til 23 forskere fra Aarhus Universitet. En af dem er professor Dorte Krause Jensen fra Marin Økologi.

26.03.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Ngo'er og forskere: Biodiversitetspakken kan kun genetablere en brøkdel af den tabte havnatur

Natur- og biodiversitetspakken afsatte ti millioner kroner ud af 888 millioner kroner til havet. Det kan kun genetablere en brøkdel af den tabte havnatur, skriver ngo'er og forskere.

24.03.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Ny digital platform tager undervisningen ud til havet

Onsdag d. 24. marts lanceres en ny digital undervisningsplatform, der har fået navnet ”Havet i Skolen”. Platformen samler alt relevant undervisningsmateriale fra mange forskellige aktører i Danmark og gør det nemt for lærer og elever at finde brugbart materiale om havet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 138

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

man 09 aug
09:30-11:30 | Institut for Biologi, Ny Munkegade 114-116, bygning 1540-116
Kvalifikationseksamen
Kvalifikationseksamen, del A: Alexis Armando Fonseca Poza, Mikrobiologi
ons 25 aug
08:15-17:00 | Institut for Biologi, Zoofysiologi, C.F. Møllers Allé 3, Bygning 1131, 8000 Aarhus C
Dyreforsøgskundskabskursus
25.-27. august 2021
man 04 okt
00:00-00:00 | Molslaboratoriet, Mols Bjerge Nationalpark, Denmark
Climate Change Ecological Entomology
The Climate Change Ecological Entomology course offers hands-on training in ecological entomology within a real-life field research project setting.
man 18 okt
16:00-14:00 | Aarhus, Denmark
Baltic Sea Science Congress, Denmark, October 2021
Aarhus University welcomes you to the 13th Baltic Sea Science Congress, 2021. The congress will take place at the Lakeside Lecture Theatres (Søauditorierne), beautifully decorated by the Danish artist Per Kirkeby, in the Aarhus University Park.
ons 19 jan
12:30-15:30 | Stakladen, Fredrik Nielsens vej 4, 8000 Aarhus C
Bio Match 2022
Institutterne Bioscience og Biologi på Aarhus Universitet inviterer i samarbejde med Innovationsfonden til en spændende dag med netværk, oplæg og diskussioner på tværs. Emnet for dagen er grøn omstilling, grøn vækst og bæredygtig produktion til lands, til vands, og i luften.
man 12 sep
00:00-00:00 | Maastricht, the Netherlands
LuWQ2022
International Interdisciplinary Conference on Land Use and Water Quality Agriculture and the Environment