Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

20.12.2019 | Institut for Bioscience, Alumner, Offentligheden / Pressen

Der var mindst 10 ulve i Danmark i sensommeren 2019

Én ulvehvalp formodes at være død i løbet af sensommeren, men Ulfborg-ulveparret havde stadig fem levende hvalpe ved udgangen af tredje kvartal.

20.12.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Nye forslag til beskyttede havområder

Forskere fra Aarhus Universitet og DTU har udpeget en række områder i de danske farvande som forslag til beskyttede marine områder. Målet er at sikre truede arter og naturtyper samt at beskytte havbundens liv.

19.12.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Elektriske bakterier skal vise vej til jordforurening

Forskere fra Aarhus Universitet, erhvervsliv og myndigheder vil i nyt samarbejdsprojekt udnytte elektriske signaler fra jordbakterier til at kortlægge jordforureninger på danske grunde. Innovationsfonden har investeret knap 12 mio. kr. i projektet, der skal gøre kortlægning af jordforurening hurtigere, billigere og mere skånsom for miljøet.

16.12.2019 | Institut for Bioscience, Alumner, Offentligheden / Pressen

Bioscience forskere har i et international konsortium ledet af Stanford University undersøgt, hvad der begrænser de store hvalers størrelse

I et nyligt Science paper vises det, at det er tætheden og størrelsen af byttedyr, der er begrænsende, og at meget store hvaler enten har måttet udvikle helt specielle fødesøgningsteknikker eller meget effektive biosonar systemer for at omgå disse begrænsninger.

11.12.2019 | Institut for Bioscience, Alumner, Offentligheden / Pressen

Bag facaden: Muddermanden kom i førende tidsskrift

Kasper Urup Kjeldsen graver i mudder efter kabelbakterier. Lektoren i mikrobiologi ved Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet ­undersøger bakteriernes genmateriale. Læs hele artiklen i magisterbladet.dk

10.12.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Marsvins akustiske verdensbillede er tilsyneladende større, end vi troede

Marsvin er afhængige af ekkolokalisering, når de jager fisk i mørket. Nu viser forskere fra Aarhus Universitet, at marsvin bruger deres ’sjette sans’ til meget mere end det. Læs hele artiklen på videnskab.dk

04.12.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Postdocs Jesper Tataru Bjerg og Pil Birkefeldt Møller Pedersen modtager bevillinger fra Carlsbergfondet

02.12.2019 | Institut for Bioscience, Alumner, Offentligheden / Pressen

Udviklingen i den danske kronvildtbestand

Effekter af regionale jagtregler af krondyr: Kortere jagttid og sprossefredninger ser ud til at forbedre hjortenes overlevelse.

02.12.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Regn, svag vind og høje temperaturer giver fortsat iltsvind i Lillebælt

I forhold til årstiden var der usædvanlig meget iltsvind i det sene efterår. Især det sydlige Lillebælt og de ydre dele af Aabenraa og Flensborg Fjord samt den vestlige del af Ærøbassinet i Det Sydfynske Øhav var i november påvirket af udbredt og intenst iltsvind.

26.11.2019 | Offentligheden / Pressen, Institut for Bioscience, Medarbejdere

Danske ulve er hovedsageligt nataktive

Af: Peter Sunde og Kent Olsen Vildtkameraer brugt til at bestandsovervåge ulve, sladrer også om, hvornår på døgnet ulvene er mest aktive. Og det er de når det er mørkt – året rundt. Ulve fotograferes syv gange så hyppigt per time fra kl. 20 aften til kl. 08 morgen end fra kl. 10-18, hvor de hviler. Hvalpe fotograferes oftere i dagslys end voksne…

Viser resultater 41 til 50 ud af 131

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste