22.01.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Integreret forvaltning af bramgæs

Store flokke af bramgæs kan nogle steder lave omfattende skader på markernes afgrøder. Velplejede strandenge og ferske enge kan lokke det stigende antal gæs væk fra markerne, viser undersøgelser i Guldborgsund Kommune.

18.01.2021 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Ingen insektkrise i Arktis - endnu

Klimaændringerne er mere markante i Arktis end noget andet sted på jorden, hvilket vækker bekymring for, hvordan dyrelivet skal klare sig. Et nyt studie viser, at sjældne insekter er i tilbagegang, og antyder dermed at klimaændringerne vil favorisere de almindeligste arter.

13.01.2021 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Kunstig intelligens sætter fokus på insekternes liv

Forskere forener kunstig intelligens og avancerede computerteknologi med biologisk ’know how’ til at bestemme insekter med overmenneskelig hastighed. Det åbner helt nye muligheder for at beskrive ukendte arter og følge med i insekternes liv og levned gennem mange år.

16.12.2020 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

PONDERFUL

The European Commission has awarded a Horizon 2020 grant of €6.9 million to a consortium led by the University of Vic (Spain) to develop methods for maximising the use of ponds in climate change adaptation and mitigation.

08.12.2020 | Offentligheden / Pressen, Institut for Bioscience

Internationalt forskningscenter i simulering af socio-økologiske systemer

Nyt internationalt forskningscenter på Aarhus Universitet anvender komplekse computersimulationer af samspillet mellem natur og menneskelig aktivitet til at forudsige konsekvenser af arealanvendelse.

19.10.2020 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Nyt værktøj til hurtig og effektiv bekæmpelse af olieudslip på havet

Et dansk forskerhold fra Aarhus Universitet står bag et nyt, gratis værktøj til planlægning af beredskab i tilfælde af et olieudslip på havet

07.10.2020 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Iltsvind hærger igen de indre danske farvande

De nyeste målinger af iltindholdet i de danske farvande viser et massivt iltsvind, der ligger på niveau med perioden 1989-2009. Det er meget alvorligt for livet i havet siger seniorrådgiver Jens Würgler Hansen fra Aarhus Universitet.

21.09.2020 | Institut for Bioscience, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Natur- og Miljøpris til Professor Stiig Markager

Professor Stiig Markager modtager Danmarks Sportsfiskerforbunds Natur- og Miljøpris

14.09.2020 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Enkeltcellede alger er langt mere komplekse end tidligere antaget

Enkeltcellede alger bidrager samlet med omtrent 50% af verdens iltproduktion. Trods disse algers enorme udbredelse i verdenshavene, er viden om deres livscyklus ofte ganske sparsom. Men nu har forskere vist, at enkeltcellede algers reproduktionsevne afhænger af deres vækstbetingelser – og at de mikroskopiske alger måske er langt mere komplicerede…

15.05.2020 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Klimaændring påvirker danske svirrefluers fænologi

Nyt studie anvender museumssamlinger og citizen-science observationer til at dokumentere, hvordan klimaændring påvirker danske svirrefluers fænologi.

Viser resultater 1 til 10 ud af 126

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste