Nyheder

Ny erkendelse medførte ændret estimat af kvælstofudledning kort efter udgivelse af NOVANA rapport

28.01.2020I sagen om ændret estimat af kvælstofudledning har institutleder Peter Henriksen fra Bioscience i flere medier forklaret, at der ikke tale om en regnefejl, men derimod om justering af den anvendte model, der betyder, at man kan forbedre beregningsgrundlaget for udledningsestimatet.

Nye opgørelser viser lavere udledning af kvælstof til havet

27.01.2020Der kom mindre kvælstof og fosfor fra de danske vandløb til havet end beskrevet i NOVANA-rapporten ”Vandløb 2018”. En grundig gennemgang af datagrundlag og beregningsmetode har afsløret behov for justeringer, hvorved udledningerne nedjusteres.

Foto: Peter Wind

Danmarks vilde orkidéer - Arrangement 18. marts

24.01.202030 års overvågning og udvikling - tilmelding senest 8. marts

Oliejagt i Nordsøen giver ekko hos marsvin

20.01.2020Ny forskning med luftkanoner og undervandsmikrofoner viser, at marsvin reagerer på undervandsstøj op til 12 kilometer fra olieefterforskning i Nordsøen.

Netværksdagen BioMatch skal styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og den biologiske forskning på AU

17.01.2020Innovationsfonden og Institut for Bioscience inviterer til en bred faglig netværksdag onsdag den 22. januar på Aarhus Universitet. Formålet er at styrke samarbejdet omkring forskning i klima, naturressourcer, grøn vækst, miljø og bæredygtig

Foto: Peter Wind

Den danske Rødliste 2019 - ny status for Danmarks planter, dyr og svampe

15.01.2020Efter seks års arbejde med at vurdere hvor truede de danske arter er, er Den danske Rødliste nu opdateret. Det overordnede billede af vurderingerne er, at de danske arter er blevet mere truede i de seneste 10 år.

Det olympiske landshold i biologi gæster Institutterne for Biologi og Molekylærbiologi og Genetik

14.01.2020Den 17. danske semifinale i biologi-OL for gymnasieelever fra hele landet blev i sidste uge afholdt ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik og Institut for Biologi. Halvdelen af eleverne går videre til den nationale finale.

Aarhus vinder overvågningen af ulve i Danmark

09.01.2020Det videnskabelige konsortium mellem Naturhistorisk Museum i Aarhus og DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet har igen vundet udbudskontrakten med Miljøstyrelsen om at udføre systematisk overvågning af ulve i Danmark i perioden 2020-2021.

Odderen har fundet vej til Lolland

20.12.2019Private optagelser med vildtkamera dokumenterer, at der findes odder på Lolland.

Der var mindst 10 ulve i Danmark i sensommeren 2019

20.12.2019Én ulvehvalp formodes at være død i løbet af sensommeren, men Ulfborg-ulveparret havde stadig fem levende hvalpe ved udgangen af tredje kvartal.

Viser resultater 1 til 10 ud af 271

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste