07.06.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

FOLKEMØDE 2021: Kom til foredrag og debatter med AU-forskere - heraf én af vore egne

Bliv klogere på COVID-19, digitalisering og demokrati, blockchain, iværksætteri, ledelse og meget andet, når AU – som en del af Folkemødet 2021 – den 17. juni livestreamer gratis foredrag og debatter med bl.a. forskere fra forskellige fagområder. Én af disse er seniorrådgiver Morten Tune Strandberg fra Terrestrisk Økologi, Institut for…

03.06.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Gymnasieelever i hele Rigsfællesskabet får direkte adgang til bunker af grønlandske klimadata

Forskere har gennem 25 år indsamlet store mængder af data om klimaforandringerne i Grønland. Nu bliver de tilgængelige for gymnasieelever gennem virtuelle undervisningsforløb.

26.05.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Vores post.doc. Mette Vodder Carstensen modtager AUFF's ph.d.-pris

Aarhus Universitets Forskningsfond uddeler hvert år ph.d.-priser til fem unge forskere med et ekstraordinært talent. Én af dem er post.doc. Mette Vodder Carstensen fra Oplandsanalyse og Miljøforvaltning!

21.05.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Krydderurter kan ændre kemien i deres planteolie og tilpasse sig skiftende klima

Forskere fra Aarhus Universitet vil kortlægge de kemiske variationer i planteolien og genetikken bag. Forskningen vil gøre os klogere på planters tilpasningsevner ved ændringer i klimaet.

17.05.2021 | Offentligheden / Pressen, Institut for Bioscience

Kryptiske dødsfald blandt danske ulve

Ulve forsvinder, og kadavere dukker næsten aldrig op. Den genetiske registrering af ulve i Danmark og Centraleuropa viser ifølge et nyt studie, at ulve i Danmark har en 10 gange højere dødelighed end naturligt.

06.05.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

EliteForsk rejsestipendium til Ane Pastor Rollan på Bioscience

EliteForsk-rejsestipendium tildeles meget talentfulde ph.d.-studerende, så de kan rejse ud og dygtiggøre sig ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.

29.04.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Forskere evaluerer overlap i fødeplanter mellem honningbier og øvrige bier i Danmark

Fødeoverlap og rødlistestatus kan være med til at guide handlingsplaner og forvaltning af bier i naturområder i Danmark, viser ny forskning fra førende europæiske biforskere blandt andet fra Aarhus Universitet.

09.04.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

23 forskere fra Aarhus Universitet valgt til nyt AIAS fællesskab – heriblandt en af vores egne professorer

I forbindelse med lanceringen af et nyt AIAS fællesskab ved navn ”The AIAS Associate programme” kan der fra 1. april 2021 bydes velkommen til 23 forskere fra Aarhus Universitet. En af dem er professor Dorte Krause Jensen fra Marin Økologi.

26.03.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Ngo'er og forskere: Biodiversitetspakken kan kun genetablere en brøkdel af den tabte havnatur

Natur- og biodiversitetspakken afsatte ti millioner kroner ud af 888 millioner kroner til havet. Det kan kun genetablere en brøkdel af den tabte havnatur, skriver ngo'er og forskere.

24.03.2021 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen

Ny digital platform tager undervisningen ud til havet

Onsdag d. 24. marts lanceres en ny digital undervisningsplatform, der har fået navnet ”Havet i Skolen”. Platformen samler alt relevant undervisningsmateriale fra mange forskellige aktører i Danmark og gør det nemt for lærer og elever at finde brugbart materiale om havet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 138

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste