foto: Lars Skipper

Vandløbsinsekter i farezonen

30.03.2020Nye undersøgelser af hvordan sprøjtegifte påvirker voksne vandløbsinsekter viser, at nogle arter dør ved en dosis per individ på mindre end en tusindedel af den dosis pr. individ, der slår honningbier ihjel, som oftest er den art der anvendes til risikovurdering. Desuden kan meget små doser påvirke vandløbsinsekternes parringsadfærd. Undersøgelserne er netop offentliggjort i en ny rapport.

Status over den danske ulvebestand

30.03.2020 Kameraovervågning, DNA-analyser og ikke mindst en række frivilliges ulveobservationer og indsamling af ulvelort tyder på tilstedeværelse af i alt 12 ulve i Danmark i slutningen af 2019.

PhD Course: Climate Change Ecological Entomology

20.03.2020Course Language: English Level of course: PhD course (MSc students accepted) Dates: 6-11 September 2020 Deadline for registering: 1 May 2020 ECTS credits: 3 ECTS

Arrangementer på Aurora

11.03.2020Som følge af risikoen for spredning af Corona virus har vi iværksat nedenstående foranstaltninger på RV Aurora. Alle offentlige arrangementer aflyses foreløbigDer må kun være de absolut nødvendige personer om bord på skibetSkibets regler for at minimere smittespredning om bord skal følges – spørg besætningen hvis du er i tvivl om reglerneStuderende: Undervisningstogter gennemføres indtil videre som planlagt – følg med på din mailHvis du har/får symptomer, som kan tilskrives coronavirus, skal du hurtigt kontakte egen læge telefonisk og følge dennes anbefalinger. Hvis du har haft eller får tæt kontakt til en person, der har en coronavirusinfektion, skal du ligeledes kontakte egen læge telefonisk og følge dennes anbefalinger. Er der det mindste tvivl må du ikke møde op på Aurora. Venlig hilsenTorben Vang Kaptajn RV Aurora & cand.scient Aarhus Universitet Tlf +45 2778 2830

Midtvejsstatus for baseline

03.03.2020Flere marker med økologisk drift giver en mindre kvælstofudvaskning frem mod 2021 end tidligere estimeret i rapporten "Revurdering af baseline" (2016). Det viser en midtvejsstatus for baseline. Der er dog usikkerhed om de forventede reduktioner af kvælstof fra atmosfæren vil nås i 2021.

Ny ferielov: 1. maj starter ”miniferieåret”

03.03.2020Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft, og alle medarbejdere overgår til samtidighedsferie – dvs. at den ferie, der optjenes løbende, også kan afholdes løbende. Overgangen til den nye ferielov betyder, at perioden 1. maj til 31. august 2020 bliver et såkaldt miniferieår, hvor du har 16,64 feriedage til rådighed samt fem særlige feriedage.

Ph.d. udvikler fremtidens fødevaretrend: Sukkertang

17.02.2020Frisk, sprødt og med en smagsnote af nødder. Sådan smager den nye superfood, madindustrien er ved at få øjnene op for. Men hvis tang skal på spisebordet, skal der ske noget i produktionen. Den skal nemlig være både bæredygtig og stor nok til, at virksomhederne kan tage fra. Den udfordring har erhvervs-ph.d. Teis Boderskov taget på sig sammen med Hjarnø Havbrug, Orbicon WSP og Aarhus Universitet.

Ny erkendelse medførte ændret estimat af kvælstofudledning kort efter udgivelse af NOVANA rapport

28.01.2020I sagen om ændret estimat af kvælstofudledning har institutleder Peter Henriksen fra Bioscience i flere medier forklaret, at der ikke tale om en regnefejl, men derimod om justering af den anvendte model, der betyder, at man kan forbedre beregningsgrundlaget for udledningsestimatet.

Nye opgørelser viser lavere udledning af kvælstof til havet

27.01.2020Der kom mindre kvælstof og fosfor fra de danske vandløb til havet end beskrevet i NOVANA-rapporten ”Vandløb 2018”. En grundig gennemgang af datagrundlag og beregningsmetode har afsløret behov for justeringer, hvorved udledningerne nedjusteres.

Viser resultater 1 til 10 ud af 224

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste