Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

30.07.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

3 bronzemedaljer til deltagerne i IBO2019

Den internationale biologiolympiade, IBO2019, er dette år afholdt i Szeged i Ungarn. Antallet af deltagende lande er fortsat stigende og i år var der deltagere fra 74 lande fordelt på hele verden. Konkurrencen bliver dermed også større. De danske deltagere opnåede at få hele 3 flotte bronzemedaljer.

05.07.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

11 mio. kr. til ’Hovedet i Havet’

Succesprojektet ’Hovedet i Havet’, der gennem de seneste to år har givet mere end 32.000 børn og voksne havet på hjernen, har netop fået endnu en stor saltvandsindsprøjtning af Nordea-fonden på 11 mio. kr.

03.07.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Metans forsvindingsnummer på Mars: Aarhus-forskere forslår ny mekanisme som forklaring.

Processerne bag frigivelsen og forbrug af metan på Mars har været diskuteret siden metan blev målt for første gang for ca. 15 siden. Nu har en interdisciplinær forskergruppe fra Aarhus Universitet foreslået en hidtil overset fysisk-kemisk proces, der kan forklare metanets forbrug.

01.07.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Så meget vildt blev nedlagt i din kommune

Danske jægere har i den senest jagtsæson nedlagt lidt færre rådyr, krondyr og små rovpattedyr end sidste sæson. Derimod er antallet af nedlagte fugle steget en smule. Det viser årets Vildtudbyttestatistik for 2018/2019, som kan findes i detaljer på nettet.