Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

31.10.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Elever finder som de første kabelbakterier på planterødder i Knudsø

Hver år deltager tusindvis af unge mennesker i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere. Det er en konkurrence for børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, der elsker naturvidenskab og teknologi.

21.10.2019 | Institut for Bioscience, Alumner, Offentligheden / Pressen

Myrer bekæmper plantesygdomme

Myrer hæmmer mindst 14 forskellige plantesygdomme, viser ny forskning fra Aarhus Universitet. De små insekter udskiller selv antibiotika fra kirtler i kroppen. På deres ben og bryst holder de endvidere kolonier af bakterier, der også udskiller antibiotika. Det er formentlig disse stoffer, der hæmmer en række forskellige sygdomme og forskerne håber…

21.10.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Bananfluer hjælper til i udviklingen af skræddersyet medicin

Det er kendt viden, at der er sammenhæng mellem vores gener og risikoen for at udvikle bestemte sygdomme. Forskere fra Aarhus Universitet og Aalborg Universitet er netop, ved hjælp af et studie på bananfluer, kommet nærmere en forståelse af, at en kortlægning af gener også kan bruges til at forudsige respons på en given behandling.

04.10.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Hovedet i Havets festivalkaravane indtager landet!

Igennem de sidste tre uger har mere end 57.000 danske skoleelever deltaget i dette års Masseeksperiment, der handler om plastikforurening i havet.

03.10.2019 | Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Novel method uses drones to weigh whales

AIAS fellow Fredrik Christiansen and collaborators have devised a way to accurately estimate the weight of free-living whales by using only aerial images taken by drones. The method is presented in the British Ecological Journal Methods in Ecology and Evolution.