Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Nye forslag til beskyttede havområder

20.12.2019Forskere fra Aarhus Universitet og DTU har udpeget en række områder i de danske farvande som forslag til beskyttede marine områder. Målet er at sikre truede arter og naturtyper samt at beskytte havbundens liv.

Elektriske bakterier skal vise vej til jordforurening

19.12.2019Forskere fra Aarhus Universitet, erhvervsliv og myndigheder vil i nyt samarbejdsprojekt udnytte elektriske signaler fra jordbakterier til at kortlægge jordforureninger på danske grunde. Innovationsfonden har investeret knap 12 mio. kr. i projektet, der skal gøre kortlægning af jordforurening hurtigere, billigere og mere skånsom for miljøet.

Bioscience forskere har i et international konsortium ledet af Stanford University undersøgt, hvad der begrænser de store hvalers størrelse

16.12.2019I et nyligt Science paper vises det, at det er tætheden og størrelsen af byttedyr, der er begrænsende, og at meget store hvaler enten har måttet udvikle helt specielle fødesøgningsteknikker eller meget effektive biosonar systemer for at omgå disse begrænsninger.

Bag facaden: Muddermanden kom i førende tidsskrift

11.12.2019Kasper Urup Kjeldsen graver i mudder efter kabelbakterier. Lektoren i mikrobiologi ved Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet ­undersøger bakteriernes genmateriale. Læs hele artiklen i magisterbladet.dk

Marsvins akustiske verdensbillede er tilsyneladende større, end vi troede

10.12.2019Marsvin er afhængige af ekkolokalisering, når de jager fisk i mørket. Nu viser forskere fra Aarhus Universitet, at marsvin bruger deres ’sjette sans’ til meget mere end det. Læs hele artiklen på videnskab.dk

Udviklingen i den danske kronvildtbestand

02.12.2019Effekter af regionale jagtregler af krondyr: Kortere jagttid og sprossefredninger ser ud til at forbedre hjortenes overlevelse.

Regn, svag vind og høje temperaturer giver fortsat iltsvind i Lillebælt

02.12.2019I forhold til årstiden var der usædvanlig meget iltsvind i det sene efterår. Især det sydlige Lillebælt og de ydre dele af Aabenraa og Flensborg Fjord samt den vestlige del af Ærøbassinet i Det Sydfynske Øhav var i november påvirket af udbredt og intenst iltsvind.

Fire eksempler på billeder fra vildtkameraer. Kilde: Thomas Boesdal, Søren Krabbe, Mads Skamris & Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet.

Danske ulve er hovedsageligt nataktive

26.11.2019Af: Peter Sunde og Kent Olsen Vildtkameraer brugt til at bestandsovervåge ulve, sladrer også om, hvornår på døgnet ulvene er mest aktive. Og det er de når det er mørkt – året rundt. Ulve fotograferes syv gange så hyppigt per time fra kl. 20 aften til kl. 08 morgen end fra kl. 10-18, hvor de hviler. Hvalpe fotograferes oftere i dagslys end voksne ulve. Udpræget nataktivitet hos ulve er formentlig en tilpasning til at undgå mennesker. Dette viser en ny forskningsartikel i tidsskriftet Flora & Fauna

Foto: Thomas Eske Holm

Menneskets påvirkning af vilde dyr i Danmark

20.11.2019Den 7. nationale temadag om forskning og forvaltning af fugle og pattedyr

Viser resultater 11 til 20 ud af 271

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste