15.03.2019 — Forsøg med droneovervågning af fuglekolonier viser nye muligheder for naturovervågningen.
14.03.2019 — I løbet af 2018 er flere ulve udvandret eller forsvundet, og der kom ikke nye hvalpe. Registrering af et - muligvis nyt - ulvepar kan betyde nye ulvehvalpe i 2019.
Kaptajn Torben Vang modtager hæderspris for indsats under eftersøgning af dræbt journalist
12.03.2019 — Et helt særegent samarbejde mellem videnskab og samfund bliver nu honoreret af Anders Lassen Fonden, en fond med rod i de danske Jæger- og Frømandskorps. Kaptajnen for AU’s forskningsskib, Torben Vang, modtager hæder for den rolle, han sammen med bl.a. dykkere og politi fik i efterforskningen af drabet på journalisten, Kim Wall.
Grønne omgivelser i barndommen giver færre psykiske lidelser i voksenlivet
26.02.2019 — Børn der vokser op med grønne omgivelser har op til 55% mindre risiko for at udvikle en række forskellige psykiske lidelser senere i livet. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet, der peger på nødvendigheden af at designe grønne og sunde byer i fremtiden.
PI-ICE - på jagt efter bioaerosoler i Antarktis
20.02.2019 — Havskum er mere end vand og salt
DNA-spor på blomster afslører insekt-besøg
08.02.2019 — Forskere fra Aarhus Universitet har påvist, at insekter afsætter DNA-spor på de blomster, de besøger. En nyudviklet eDNA-metode kan i fremtiden bl.a. holde styr på, hvilke insekter, der opsøger en blomst, overvåge truede bestøvere som fx vilde bier, og afsløre besøg af uønskede skadedyr.
01.02.2019 — Et imponerende fremmøde på over 400 deltagere var mødt op til det femte biodiversitetssymposium, der blev afholdt på Aarhus Universitet den 22. januar. Her var forskere, forvaltere, konsulenter og beslutningstagere samlet for at gøre status over biodiversiteten i den danske natur. Det vidner om en stor - og stadig stigende - interesse for emnet.
Menneskets mutationsrate er blevet langsommere for nylig
23.01.2019 — Forskere fra Aarhus Universitet og Zoologisk Have København har fundet ud af, at den menneskelige mutationsrate er markant lavere end hos vores nærmeste abe-slægtninge. Den nye viden kan have betydning for, hvor lang tid man regner med der er gået siden den fælles stamfader for mennesker og chimpanser levede – og for bevarelsen af de store aber i naturen.
Øresten – fiskens sorte boks – holder også øje med stofskiftet
21.01.2019 — Et internationalt forskerteam har for første gang påvist, at øresten hos fisk gemmer information om fiskens stofskifte. Analyser af gamle og nye øresten kan derved give ny viden om, hvordan forskellige arter af fisk tilpasser sig nye forhold – herunder klimaforandringer.
Ingen nyheder i denne liste