Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hovedet i Havets festivalkaravane indtager landet!

Igennem de sidste tre uger har mere end 57.000 danske skoleelever deltaget i dette års Masseeksperiment, der handler om plastikforurening i havet.

04.10.2019 | Signe Brokjær

Fisken åbnes og maven og tarmen tages ud og undersøges for mikroplastik

Hvis der er mikroplastik i fiskens mave og tarm kan det ses i stereoluppen

Der er koncentration, når fisken klippes op og dissekeres

Elleve heldige skoler fik i den forbindelse mulighed for at få besøg af projekt Hovedet i Havets festivalkaravane, hvor elever og lærer igennem oplæg og eksperimenter blev klogere på hvad der sker, når plastik ender i havet og hvordan det ser ud, når en fisk har mikroplastik i maven.

Mere end 100 forskellige skoler havde ansøgt om at få besøg af festivalkaravanen. 332 sild måtte lade livet, da de blev dissekeret af elever fra hele Danmark på 5. til 9. klassetrin. Der blev fundet mikroplastik i samtlige sild. Dette var for mange af eleverne en tankevækkende oplevelse, som blev taget med hjem i bagagen.

I løbet af de tre uger karavanen har kørt rundt, har 2.560 elever, lærer og lærerstuderende fået hovedet i havet og zoomet ind på plastikforurening i havet. Det har været tre fantastiske, lærerrige, hæsblæsende og sjove uger hvor vi har mødet rigtig mange engagerede elever og lærer.

Hovedet i Havet er et havformidlingsprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet er forankret hos under Institut for Bioscience, Aarhus Universitet. Læs mere om projektet her https://www.facebook.com/hovedetihavet/

I forbindelse med dette års Masseeksperiment har projekt Hovedet i Havet været særlig udvalgt samarbejdspartner på eksperimentet. Det er Astra* – det nationale center for naturfag, der står for Masseeksperimentet. Læs mere om Masseeksperimentet her https://naturvidenskabsfestival.dk/masseeksperiment

 

Yderligere information: Signe Brokjær, signe.brokjaer@bios.au.dk; tlf.: 53173454

Institut for Bioscience, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Alumner