Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bioscience-projekt får britisk Water Industry Award

Seniorforsker Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med sine internationale partnere på spildevandsprojektet INCOVER modtaget en britisk pris.

02.07.2018 | Lea Laursen Pasgaard

Carlos A. Arias, Institut for Bioscience

Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med de øvrige partnere bag INCOVER vundet en britisk Water Industry Award. Privatfoto

Sammen med sine partnere på det internationale spildevands-projekt INCOVER (Innovative Eco-Technologies for Resource Recovery from Wastewater) er Carlos A. Arias, seniorforsker på Institut for Bioscience og WATEC (Aarhus University Centre for Water Technology), blevet tildelt “The Sludge & Resource Recovery Initiative of the Year award” ved den britiske Water Industry Award 2018.

Dette projekt viser en innovativ tankegang inden for et område, der i øjeblikket er meget fokus på. Det giver et indblik i, hvordan cirkulære økonomiske løsninger kan anvendes til at eliminere spild i en proces.

- Dommerne om INCOVER

Genbrug af spildevand

Carlos A. Arias deltog som en del af holdet bag INCOVER, der er et treårigt samarbejdsprojekt finansieret af EU's rammeprogram for forskning og innovation, ”Horizon 2020”. Projektet har til formål at udvikle innovative, bæredygtige og værdiskabende teknologier til genanvendelse af værdifulde ressourcer fra spildevand ved hjælp af intelligente måle- og kontrolteknologier.

18 partnerorganisationer fra syv europæiske lande står bag projektet, som involverer udvikling af teknologiske opfindelser, der bliver testet i Tyskland, Spanien og Danmark.

Projektet løber frem til maj 2019 og har allerede kunnet fremvise imponerende resultater, blandt andet udnyttelse af 70 procent af næringssaltene fra spildevand ved brug af nyudviklet, absorberende polymerisk film.

Om prisuddelingen

Britiske WET News and Water & Wastewater Treatment står bag initiativet, som har til formål at sætte spot på og anerkende virksomheder eller projekter, der er innovative, udvikler teknologier eller gør fremskridt med nye udviklingsmetoder inden for vandsektoren.

Prisuddelingen foregik på The VOX Birmingham i England den 21. maj 2018, hvor Isle Utilities og Aimen tog imod prisen på vegne af holdet bag INCOVER.

Læs mere om INCOVER-projektet her

Læs mere om The Water Industry Award her 

BIOS, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Institut for Bioscience