Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Billeder

Se programmet for alumnedagen 2019

Torsdag den 4. april 2019 blev Alumnedag afholdt hos Bioscience.

Der var der mulighed for at få indblik i den fascinerende forskning inden for biologiens verden og møde tidligere studiekammerater og undervisere. Dagen blev sluttet af med vin og tapas i godt selskab.

Arrangementet afholdtes kl 15:30-20:00, denne gang i Søauditorierne, Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus C.

Se programmet fra alumnedag 2018

Programmet fra Alumnedag 2018

Kl. 14.30: Dørene åbner. Kaffe og lidt sødt.

Velkomst og oplæg

Kl. 15.15-16.30 i Aarhus Universitets Aula, Bygning 1412, Nordre Ringgade 4, 8000 Aarhus C.

Fordyb dig i faglige oplæg om mikroskopisk liv og om natur i et bredt perspektiv. Mærk historiens vingesus og få svar på, hvad ”Bioscience” er i dag, og hvordan vi kan bruge hinanden.

 • Velkomst ved institutleder Peter Henriksen
 • Fra mikrosensorer til en kvart million babyer ved Niels Birger Ramsing, Director for Strategic Product Development, Vitrolife A/S
 • Hvordan standser vi tabet af biodiversitet? ved seniorforsker Rasmus Ejrnæs
 • Biologien på AU ved tidligere lektor Hans-Henrik Schierup og institutleder Hans Brix 

Forskning og netværk

Kl. 16.30-18.00 i Vandrehallen, Bygning 1413, Viktor Albecks Vej 2, 8000 Aarhus C.

Besøg vores stande og dyk ned i forskningen lige nu. Få inspiration til samarbejde med instituttet. Mød dine gamle studiekammerater og undervisere over en kold øl eller sodavand.

Du kan glæde dig til at opleve:

 • Elektrisk mudder: Ved du, at det var mikrobiologerne i Aarhus, der opdagede kabelbakterier – en helt ny livsform? Kom og se kabelbakterierne og mød lektor Nils Risgaard-Petersen fra Center for Elektromikrobiologi.
 • Tang i stor skala: Hvordan dyrker man tang i stor skala på åbent hav? Mød Teis Boderskov, erhvervs- ph.d.-studerende hos Hjarnø Havbrug A/S og Institut for Bioscience, samt seniorrådgiver i marin økologi Michael Bo Rasmussen til en snak om dyrkningsteknikker, så-processer og meget mere.
 • Big data: Laserscanninger, satellitbilleder og sågar turistfotos med geotags. Økologi, datalogi, geografi og landskabsarkitektur. Hvordan griber vi kompleksiteten an, når vi studerer ændringerne i Jordens plante- og dyreliv? Mød professor Jens-Christian Svenning fra Økoinformatik og biodiversitet til en dialog.
 • Droner: Løft blikket og se naturen i fugleperspektiv! Drøft droneteknologiens muligheder og udfordringer med lektor i botanisk makroøkologi Signe Normand.
 • Biologisk bekæmpelse: Kom og se en simuleringsmodel, der viser, hvordan man kan bekæmpe frugtfluer i mangoplantager fra Senegal til Østafrika. Seniorforsker i plante- og insektøkologi Jørgen Aagaard Axelsen fortæller, hvordan biologisk bekæmpelse bliver nationaløkonomi.
 • R/V AURORA – AU’s marine schweitzerkniv: Hør lektor Peter Grønkjær fortælle om de mange opgaver, R/V AURORA løser for havforskere, virksomheder og myndigheder. Og få en snak om faciliteter og udstyr på universitetets forskningsskib og om mulighederne for samarbejde.
 • Miljø-dna: Hvad kan dna fra en vandprøve eller en jordprøve fortælle om vores natur? Kom og få en snak om perspektiverne i at udforske ”naturens CSI” med lektor i genetik og økologi Philip Francis Thomsen og ph.d.-studerende Anne Aagaard.

Tapas

Fra kl. 18.00 i Vandrehallen, Bygning 1413, Viktor Albecks Vej 2, 8000 Aarhus C.

Nyd lækre tapas kl. 18, hvor vi afslutter det faglige program.

Biologisk Fredagsbar

Følg med ned til Biohuset hvor de studerende åbner baren.