Alumnenyheder

Udviklingen i den danske kronvildtbestand

02.12.2019Effekter af regionale jagtregler af krondyr: Kortere jagttid og sprossefredninger ser ud til at forbedre hjortenes overlevelse.

Regn, svag vind og høje temperaturer giver fortsat iltsvind i Lillebælt

02.12.2019I forhold til årstiden var der usædvanlig meget iltsvind i det sene efterår. Især det sydlige Lillebælt og de ydre dele af Aabenraa og Flensborg Fjord samt den vestlige del af Ærøbassinet i Det Sydfynske Øhav var i november påvirket af udbredt og intenst iltsvind.

Fortsat kraftigt iltsvind i det sydlige Lillebælt

04.11.2019Relativt høje temperaturer i bundvandet og stillestående vand den seneste måned er hovedårsagen til, at årets iltsvind er længere tid om at fortage sig end ventet. Det viser året tredje iltsvindsrapport.

Ph.d.-studerende Vincent Scholz fra Aarhus Universitet og de to elever fra Roskilde. Foto: Signe Brokjær
Indsamling af kabelbakterier i Knudsø ved Ry. Foto: Signe Brokjær
På jagt efter kabelbakterier i laboratoriet på Aarhus Universitet. Foto: Signe Brokjær

Elever finder som de første kabelbakterier på planterødder i Knudsø

31.10.2019Hver år deltager tusindvis af unge mennesker i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere. Det er en konkurrence for børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, der elsker naturvidenskab og teknologi.

Myrer bekæmper plantesygdomme

21.10.2019Myrer hæmmer mindst 14 forskellige plantesygdomme, viser ny forskning fra Aarhus Universitet. De små insekter udskiller selv antibiotika fra kirtler i kroppen. På deres ben og bryst holder de endvidere kolonier af bakterier, der også udskiller antibiotika. Det er formentlig disse stoffer, der hæmmer en række forskellige sygdomme og forskerne håber nu at finde biologiske bekæmpelsesmidler, der kan få bugt med resistente plantesygdomme.

Bananfluer hjælper til i udviklingen af skræddersyet medicin

21.10.2019Det er kendt viden, at der er sammenhæng mellem vores gener og risikoen for at udvikle bestemte sygdomme. Forskere fra Aarhus Universitet og Aalborg Universitet er netop, ved hjælp af et studie på bananfluer, kommet nærmere en forståelse af, at en kortlægning af gener også kan bruges til at forudsige respons på en given behandling.

Fisken åbnes og maven og tarmen tages ud og undersøges for mikroplastik
Hvis der er mikroplastik i fiskens mave og tarm kan det ses i stereoluppen
Der er koncentration, når fisken klippes op og dissekeres

Hovedet i Havets festivalkaravane indtager landet!

04.10.2019Igennem de sidste tre uger har mere end 57.000 danske skoleelever deltaget i dette års Masseeksperiment, der handler om plastikforurening i havet.

Novel method uses drones to weigh whales

03.10.2019AIAS fellow Fredrik Christiansen and collaborators have devised a way to accurately estimate the weight of free-living whales by using only aerial images taken by drones. The method is presented in the British Ecological Journal Methods in Ecology and Evolution.

Seks nye ulveunger i Vestjylland og to nye hanulve i Midtjylland i foråret

30.09.2019Nu foreligger statusrapporten over den danske ulvebestand for 2. kvartal 2019 med dokumentation for den danske ulvebestand.

Viser resultater 1 til 10 ud af 91

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste