Alumnenyheder

Ny erkendelse medførte ændret estimat af kvælstofudledning kort efter udgivelse af NOVANA rapport

28.01.2020I sagen om ændret estimat af kvælstofudledning har institutleder Peter Henriksen fra Bioscience i flere medier forklaret, at der ikke tale om en regnefejl, men derimod om justering af den anvendte model, der betyder, at man kan forbedre beregningsgrundlaget for udledningsestimatet.

Nye opgørelser viser lavere udledning af kvælstof til havet

27.01.2020Der kom mindre kvælstof og fosfor fra de danske vandløb til havet end beskrevet i NOVANA-rapporten ”Vandløb 2018”. En grundig gennemgang af datagrundlag og beregningsmetode har afsløret behov for justeringer, hvorved udledningerne nedjusteres.

Oliejagt i Nordsøen giver ekko hos marsvin

20.01.2020Ny forskning med luftkanoner og undervandsmikrofoner viser, at marsvin reagerer på undervandsstøj op til 12 kilometer fra olieefterforskning i Nordsøen.

Netværksdagen BioMatch skal styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og den biologiske forskning på AU

17.01.2020Innovationsfonden og Institut for Bioscience inviterer til en bred faglig netværksdag onsdag den 22. januar på Aarhus Universitet. Formålet er at styrke samarbejdet omkring forskning i klima, naturressourcer, grøn vækst, miljø og bæredygtig

Det olympiske landshold i biologi gæster Institutterne for Biologi og Molekylærbiologi og Genetik

14.01.2020Den 17. danske semifinale i biologi-OL for gymnasieelever fra hele landet blev i sidste uge afholdt ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik og Institut for Biologi. Halvdelen af eleverne går videre til den nationale finale.

Odderen har fundet vej til Lolland

20.12.2019Private optagelser med vildtkamera dokumenterer, at der findes odder på Lolland.

Der var mindst 10 ulve i Danmark i sensommeren 2019

20.12.2019Én ulvehvalp formodes at være død i løbet af sensommeren, men Ulfborg-ulveparret havde stadig fem levende hvalpe ved udgangen af tredje kvartal.

Nye forslag til beskyttede havområder

20.12.2019Forskere fra Aarhus Universitet og DTU har udpeget en række områder i de danske farvande som forslag til beskyttede marine områder. Målet er at sikre truede arter og naturtyper samt at beskytte havbundens liv.

Elektriske bakterier skal vise vej til jordforurening

19.12.2019Forskere fra Aarhus Universitet, erhvervsliv og myndigheder vil i nyt samarbejdsprojekt udnytte elektriske signaler fra jordbakterier til at kortlægge jordforureninger på danske grunde. Innovationsfonden har investeret knap 12 mio. kr. i projektet, der skal gøre kortlægning af jordforurening hurtigere, billigere og mere skånsom for miljøet.

Bioscience forskere har i et international konsortium ledet af Stanford University undersøgt, hvad der begrænser de store hvalers størrelse

16.12.2019I et nyligt Science paper vises det, at det er tætheden og størrelsen af byttedyr, der er begrænsende, og at meget store hvaler enten har måttet udvikle helt specielle fødesøgningsteknikker eller meget effektive biosonar systemer for at omgå disse begrænsninger.

Viser resultater 1 til 10 ud af 103

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste