Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Portrætter af alumner

"Det er vigtigt, at vi vejleder på en ordentlig måde, og at vi får virksomhederne til at føle at de har også en sparringspartner i os, selvom vi er en kontrolinstans", siger miljøsagsbehandler Tanja Smetana. Foto: Privat

05.09.2019 | Alumner, Navne

Vi er både sparringspartnere og kontrollanter

"Jeg har set en maskine, der kan slå lårbenet ud af en skinke i ét hug”. Sådan lød det begejstret fra miljøsagsbehandler i Miljøstyrelsen, Tanja Smetana, da hun engang kom hjem fra et besøg hos et slagteri Vestjylland. Når hun tager på besøg eller tilsyn, får hun et unikt indblik i mange forskellige branchers hverdag, og det kræver, at hun kan…

05.12.2018 | Navne , Alumner

At kæmpe for det, man brænder for

Efter en tur forbi handelsskolen og derefter en teknisk uddannelse fandt Keld Mortensen endelig sit kald i biologiens verden, og han udfolder alle sine interesser i jobbet som markedschef og chefrådgiver hos ingeniørvirksomheden Orbicon.

09.11.2018 | Alumner, Navne

Vi skal tilgodese biologen, ingeniøren og sælgeren

I sit arbejde med landbaserede fiskeanlæg i ingeniørvirksomheden Krüger oplever biolog Jonas Junker Bengtsen ofte styrken ved fagligt velfunderede kompromiser. De sikrer, at løsningerne er praktisk mulige og kan sælges.

Alumne Winnie Heltborg Brøndum er uddannet biolog fra Aarhus Universitet i 2004. Foto: Lea Laursen Pasgaard

06.02.2018 | Alumner, Navne

Biolog i landbrugsbranchen: Min faglighed er det vigtigste

Opvokset på Mors og med naturen under neglene befinder Winnie Heltborg Brøndum sig godt som biolog i landbrugsbranchen. Her er øvelsen at få biologfagligheden til at spille sammen med landmændenes praksisnære virkelighed, så der både tages hensyn til natur og produktionsvilkår.

Alumne Flemming Bach er uddannet biolog ved Aarhus Universitet i 1983. Foto: Vesthimmerland Kommune

19.01.2018 | Alumner, Navne

”Vi hører, hvad du siger, men vi gør noget andet alligevel”

I den kommunale natur- og miljøforvaltning er det ikke altid de faglige argumenter, der vinder. Det fortæller biolog Flemming Bach, som er afdelingschef i Vesthimmerlands Kommune. Her stræber han efter at skabe resultater gennem tillid til sine medarbejdere og frihed under ansvar.

Sashia Lindhøj Jakobsen har drømt om at arbejde som biolog i en dyrepark, siden hun var barn. Foto: Frej Juhl Halvorsen 
Sashia Lindhøj Jakobsen blev kandidat i biologi fra Aarhus Universitet i foråret 2014. Privatfoto
Som biolog i Skandinavisk Dyrepark er det blandt andet en del af Sashia Lindhøj Jakobsens job som biolog at fodre dyrene. Her gør hun kylling klar til ørnene. Foto: Lea Laursen Pasgaard
Isbjørnene Siku og Nanok kommer, når Sashia Lindhøj Jakobsen kalder og har mad med. Foto: Lea Laursen Pasgaard

14.12.2017 | Alumner, Navne

Biolog i øjenhøjde med dyreparkens gæster

Sashia Lindhøj Jakobsen udlever barnedrømmen i Skandinavisk Dyrepark. Her får hun som biolog og formidler rig mulighed for at udfolde sit show-gen. Det handler om at kunne tale til flere forskellige målgrupper og gøre nørdet fagstof letfordøjeligt, siger hun.