Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskning og rådgivning

Institut for Bioscience forsker i en lang række biologiske discipliner og arbejder med områder, der dækker alt fra DNA og til hele økosystemer. I kraft af vores forskning leverer vi uafhængig, forskningsbaseret rådgivning til myndigheder og erhverv. Fundamentet for vores rådgivning er internationalt anerkendt forskning inden for natur og miljø.

Vi rådgiver nationalt, internationalt og i samarbejde med private virksomheder. Gennem vores rådgivning til myndigheder giver vi et fagligt og videnskabeligt grundlag for politiske beslutninger om natur og miljø. Det sker blandt andet via AU's rammeaftale med Miljø- og Fødevareministeriet og via vores arbejde for Grønlands Selvstyre.

Institut for Bioscience er også en væsentlig partner for Miljø- og Fødevareministeriet, når det gælder overvågning af natur og havmiljø i Danmark. Fire fagdatacentre er placeret i instituttet og er med til at sikre, at Danmark overholder lovmæssige forpligtelser.

Nationalt Center for Energi og Miljø (DCE) bidrager til instituttets rådgivning og overvågning gennem  koordinering, kvalitetssikring og formidling. Centeret yder i tillæg strategisk og juridisk støtte til projekterne.