Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Havpattedyrforskning

Vi arbejder med at skaffe ny viden om havpattedyr og de udfordringer der påvirker deres overlevelse. Ny viden og solid erfaring baseret på overvågning og forskning er nøglen til beskyttelse af arterne. Og dette er særligt vigtigt i en verden der i stigende grad bliver påvirket af menneskelige aktiviteter.

Havpattedyr spiller en vigtig rolle i marine økosystemer, hvor bestandene på trods af en placering øverst i fødekæden, ofte er sårbare. Tilgængeligheden af føde og egnede yngleområder er blandt de vigtigste faktorer, som kan påvirke bestandsudviklingen hos havpattedyr. Forekomsten af miljøgifte er en anden vigtig faktor, da de akkumuleres i fødekæden og påvirker dyrenes evne til at bekæmpe infektioner og få levedygtigt afkom. Disse faktorer er derfor centrale forskningsområder i sektionen.

 

Formidling

I en række optagelser, lavet her på Sektionen for havpattedyrsforskning, belyses nogle af de områder, som forskerne arbejder med. Optagelserne er, som del af et større formidlingsarbejde, et forsøg på at åbne et vindue til sektionens arbejde, forskningens og havpattedyrenes verden. 

Strandinger?

Hvad gør jeg hvis jeg finder?

Finder du et strandet havpattedyr, en GPS sender, et dyr som du kan se er taggets med GPS eller er fanget i garn mm. Så vil vi rigtig gerne hører fra dig. Læs mere om hvordan på siden for strandinger.


Nyheder

10.05.2019 |

New SCIENCE letter - Nunavut's ill-advised hunting proposal

Nunavut prepare to cull more of the female polar bears

07.12.2018 |

En spæk-frakke og store mængder fisk holder Danmarks mindste hval, marsvinet, levende i den kolde vinter

Marsvin er blandt verdens mindste havpattedyr, der trods deres ringe størrelse skal holde en…

01.10.2018 |

PCB truer med at udrydde spækhuggere

Mere end fyrre år efter de første tiltag til at forbyde PCB er stoffet stadig en dødbringende…

Viser resultater 1 til 3 ud af 12

1 2 3 4 Næste

HER FINDER DU OS

Havpattedyrforskning
Aarhus Universitet
Institut for Bioscience
Frederiksborgvej 399
4000 Roskilde