Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Havpattedyrforskning

Vi arbejder med at skaffe ny viden om havpattedyr og de udfordringer der påvirker deres overlevelse. Ny viden og solid erfaring baseret på overvågning og forskning er nøglen til beskyttelse af arterne. Og dette er særligt vigtigt i en verden der i stigende grad bliver påvirket af menneskelige aktiviteter.

Havpattedyr spiller en vigtig rolle i marine økosystemer, hvor bestandene på trods af en placering øverst i fødekæden, ofte er sårbare. Tilgængeligheden af føde og egnede yngleområder er blandt de vigtigste faktorer, som kan påvirke bestandsudviklingen hos havpattedyr. Forekomsten af miljøgifte er en anden vigtig faktor, da de akkumuleres i fødekæden og påvirker dyrenes evne til at bekæmpe infektioner og få levedygtigt afkom. Disse faktorer er derfor centrale forskningsområder i sektionen.

 

Formidling

I en række optagelser, lavet her på Sektionen for havpattedyrsforskning, belyses nogle af de områder, som forskerne arbejder med. Optagelserne er, som del af et større formidlingsarbejde, et forsøg på at åbne et vindue til sektionens arbejde, forskningens og havpattedyrenes verden. 

Strandinger?

Hvad gør jeg hvis jeg finder?

Finder du et strandet havpattedyr, en GPS sender, et dyr som du kan se er taggets med GPS eller er fanget i garn mm. Så vil vi rigtig gerne hører fra dig. Læs mere om hvordan på siden for strandinger.


Nyheder

11.06.2018 |

Immunologic, reproductive, and carcinogenic risk assessment from POP exposure in East Greenland polar bears (Ursus maritimus) during 1983–2013.

New publication by Rune Dietz, Jean-Pierre Desforgesa Kim Gustavsona Frank F. Rigéta Erik W. Born,…

18.05.2018 |

Ny model viser, hvordan vindmøllebyggeri til havs påvirker marsvin

Energiselskaber og myndigheder har fået et nyt værktøj til at forudsige, hvordan byggeri af…

20.02.2018 |

Støj fra skibe skræmmer marsvin

Helt nyt studie viser nu for første gang, at marsvin flygter og holder op med at spise, når de…

Viser resultater 4 til 6 ud af 12

Forrige 1 2 3 4 Næste

HER FINDER DU OS

Havpattedyrforskning
Aarhus Universitet
Institut for Bioscience
Frederiksborgvej 399
4000 Roskilde