Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Havpattedyrforskning

Vi arbejder med at skaffe ny viden om havpattedyr og de udfordringer der påvirker deres overlevelse. Ny viden og solid erfaring baseret på overvågning og forskning er nøglen til beskyttelse af arterne. Og dette er særligt vigtigt i en verden der i stigende grad bliver påvirket af menneskelige aktiviteter.

Havpattedyr spiller en vigtig rolle i marine økosystemer, hvor bestandene på trods af en placering øverst i fødekæden, ofte er sårbare. Tilgængeligheden af føde og egnede yngleområder er blandt de vigtigste faktorer, som kan påvirke bestandsudviklingen hos havpattedyr. Forekomsten af miljøgifte er en anden vigtig faktor, da de akkumuleres i fødekæden og påvirker dyrenes evne til at bekæmpe infektioner og få levedygtigt afkom. Disse faktorer er derfor centrale forskningsområder i sektionen.

 

Formidling

I en række optagelser, lavet her på Sektionen for havpattedyrsforskning, belyses nogle af de områder, som forskerne arbejder med. Optagelserne er, som del af et større formidlingsarbejde, et forsøg på at åbne et vindue til sektionens arbejde, forskningens og havpattedyrenes verden. 

Strandinger?

Hvad gør jeg hvis jeg finder?

Finder du et strandet havpattedyr, en GPS sender, et dyr som du kan se er taggets med GPS eller er fanget i garn mm. Så vil vi rigtig gerne hører fra dig. Læs mere om hvordan på siden for strandinger.


Nyheder

12.01.2018 |

NOVANA-rapport for Marine områder 2016

For 2016 offentliggøres NOVANA-rapporterne løbende frem til april.

27.10.2017 |

Marsvin sover i speed-dyk

En nyudgivet artikel i Journal of Animal Behaviour tyder på at marsvin sover under…

04.07.2017 |

Følg vågehvalen på langfart

For første gang i 15 år er det lykkedes danske forskere at mærke en vågehval. Følg den live.

Viser resultater 7 til 9 ud af 12

Forrige 1 2 3 4 Næste

HER FINDER DU OS

Havpattedyrforskning
Aarhus Universitet
Institut for Bioscience
Frederiksborgvej 399
4000 Roskilde