Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Havpattedyrforskning

Vi arbejder med at skaffe ny viden om havpattedyr og de udfordringer der påvirker deres overlevelse. Ny viden og solid erfaring baseret på overvågning og forskning er nøglen til beskyttelse af arterne. Og dette er særligt vigtigt i en verden der i stigende grad bliver påvirket af menneskelige aktiviteter.

Havpattedyr spiller en vigtig rolle i marine økosystemer, hvor bestandene på trods af en placering øverst i fødekæden, ofte er sårbare. Tilgængeligheden af føde og egnede yngleområder er blandt de vigtigste faktorer, som kan påvirke bestandsudviklingen hos havpattedyr. Forekomsten af miljøgifte er en anden vigtig faktor, da de akkumuleres i fødekæden og påvirker dyrenes evne til at bekæmpe infektioner og få levedygtigt afkom. Disse faktorer er derfor centrale forskningsområder i sektionen.

 

Formidling

I en række optagelser, lavet her på Sektionen for havpattedyrsforskning, belyses nogle af de områder, som forskerne arbejder med. Optagelserne er, som del af et større formidlingsarbejde, et forsøg på at åbne et vindue til sektionens arbejde, forskningens og havpattedyrenes verden. 

Strandinger?

Hvad gør jeg hvis jeg finder?

Finder du et strandet havpattedyr, en GPS sender, et dyr som du kan se er taggets med GPS eller er fanget i garn mm. Så vil vi rigtig gerne hører fra dig. Læs mere om hvordan på siden for strandinger.


Nyheder

02.05.2017 |

1,5 millioner hvaler i de europæiske have

En storstilet international optælling af hvaler, delfiner og marsvin i de europæiske havområder har…

02.01.2017 |

Færre sæler i Vadehavet i 2016

Antallet af spættede sæler i den danske del af Vadehavet er faldet med en fjerdedel på ét år.

25.05.2016 |

Marsvin er konstant på jagt

Marsvinet hører til blandt havets mest effektive rovdyr, viser et nyt studie.

Viser resultater 10 til 12 ud af 12

Forrige 1 2 3 4

HER FINDER DU OS

Havpattedyrforskning
Aarhus Universitet
Institut for Bioscience
Frederiksborgvej 399
4000 Roskilde