Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Videoklip
og Film

Interviews
og Tv indslag

Webinars
og Animationer

Flere videoer er tilgængelige på sektionens youtube kanal.


Mærkning af marsvin

Videoklip

Efter at have monteret et tag på ryggen sættes marsvinet fri, Filmet af Florian Graner, Sealife production. Læs mere om telemetri og mærkning


TVMV Sælen - elsket og hadet

Tv indslag

Lonnie Mikkelsen og Anders Galatius fortæller om sælerne i Limfjorden og om det Aarhus Universitet gør for at undersøge bestanden nærmere, i denne udsendelse fra Tv Midtvest fra 2016.


Hurtigfærge møder marsvin

Animation

Marsvinet er mærket med en sender der optager lyden fra omgivelserne samt dyrets bevægelse og reaktion. Grafen viser en panikreaktion i det færgen passerer dyret, Wisniewska et al. 2018.


Sælforskning på Antarktis

Video

Se forskerne i aktion på Antarktis i December 2010 - Januar 2011, hvor de mærker Weddel sæl, Roos Sæl og Krabbeædersæl. Filmen er udarbejdet af Jonas Teilmann og Andreas Monies. Læs yderligere nyheden om turen "på sporet af resistens..".


Tv2 udsendelse om Bornholm

Tv indslag

Fiskerne ved Bornholm oplever at sælerne spiser af de fisk de fanger i garnene. I et forsøg på at undersøge problemet nærmere, har vi taget turen til solskinsøen, se indslaget: Sæler ved Christiansø - 13 og 24 min. inde i filmen.

TV2 EKKO indslag om sælerne ved Bornholm 2014

Agent baseret modellering

Tutorial

Jacob Nabe-Nielsen gir dig en kort introduction til agent baseret modellering. Programmet er udviklet til at prøve og forudsige hvilken effekt konstruktionen af vindmøllefarme kan have på marsvin. Videoen er med engelsk tale.


Studier af sælvirus i Antarktis

Film

Forskere fra Aarhus Universitet tog i 2011 afsted med teamet på den svenske isbryder Odin, ud for at indsamle prøver fra sæler i Antarktis, med fokus på at lære mere om sælernes sygdomme.


Spækhugger bestande truet

Podcast

Den uhyggelige nyhed om fremtiden af verdens spækhuggerbestande har ramt hele verden. Lyt til Politikens podcast fra d.2. oktober 2018: Farvel Willy, spækhuggerens langsomme giftdød

Spækhuggerbestand truet af giftdød foto af Morten Tange Olsen

DEPONS Part 1

Webinar

Dette webinar byder på oplæg fra Jesper Kyed Larsen, Richard Sibly, Ross Culloch, og Jacob Nabe-Nielsen. Læs mere om DEPONS og den nye model på projektets hjemmeside: Depons.au.dk 


Under overfladen

Program serie

Maris Kristina Holst Palner går tæt på hverdagen i sektionen for havpattedyrsforskning og prøver at forklare nogle af de emner der rør sig over en serie af afsnit.

Afsnit 1-3

Afsnit 1 - Fryseren

Film

Afsnit 2 - Lillebælt Livestreaming

Film

Afsnit 3 - Sælovervågning

Film


Er Danmarks mindste hval truet ?

Interview

Den Elektroniske Folkeoplysning har lavet en udsendelse om Marsvin og undervandsstøj med Jonas Teilmann i fortællerstolen, hør udsendelsen herunder. Læs om påvirkningen af skibsstøj.


DEPONS part 2

Webinar

Dette webinar fokusere på hvordan DEPONS modellen har udviklet sig siden version 2.0 blev offentliggjort. Læs mere om projektet på Depons.au.dk.


Mærkning af vågehval

Film

I juni 2017 blev en vågehval fanget i en fiskers net så forskerne tog afsted for at mærke hvalen med en sender og for at frigøre den. Film produceret af AU og Joachim Bøggild, Projekt hjemmesiden.


Wale vor Unserer Küste

Tv indslag

Dette klip er fra den tyske udsendelse "Wale vor Unserer Küste" fra ARD. Den viser hvordan et marsvin får monteret et Dtag med det formål at undersøge effekten af skibsstøj.