Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Biodiversitetssymposiet 2019

01.02.2019Et imponerende fremmøde på over 400 deltagere var mødt op til det femte biodiversitetssymposium, der blev afholdt på Aarhus Universitet den 22. januar. Her var forskere, forvaltere, konsulenter og beslutningstagere samlet for at gøre status over biodiversiteten i den danske natur. Det vidner om en stor - og stadig stigende - interesse for emnet.

Menneskets mutationsrate er blevet langsommere for nylig

23.01.2019Forskere fra Aarhus Universitet og Zoologisk Have København har fundet ud af, at den menneskelige mutationsrate er markant lavere end hos vores nærmeste abe-slægtninge. Den nye viden kan have betydning for, hvor lang tid man regner med der er gået siden den fælles stamfader for mennesker og chimpanser levede – og for bevarelsen af de store aber i naturen.

Øresten – fiskens sorte boks – holder også øje med stofskiftet

21.01.2019Et internationalt forskerteam har for første gang påvist, at øresten hos fisk gemmer information om fiskens stofskifte. Analyser af gamle og nye øresten kan derved give ny viden om, hvordan forskellige arter af fisk tilpasser sig nye forhold – herunder klimaforandringer.

Forskere skal redde Zanzibars økosystem

18.01.2019Forskere skal hjælpe med at finde løsninger. Seniorforsker Peter Anton Stæhr deltager i et DANIDA-støttet projekt, som har til opgave at undersøge og dokumentere hvorvidt turismen på Zanzibar kan blive bæredygtig. Der er en nogle udfordringer bl.a. med Koralrevet ved øen, som er hårdt ramt, sundhedsfare pga. manglende affaldssortering og turisters ubehag ved myg. Læs artiklen i Politiken

Satellitbilleder sladrer om global fattigdom

08.01.2019Hvordan går det med FN’s 17 verdensmål om en bæredygtig udvikling, som vi nationalt og internationalt har forpligtiget os til at indfri? Ja, det kan være svært at vurdere fattigdom og dårlige økonomiske forhold globalt, men med et øje i det høje kan forskerne nu give os en rigtig god ledetråd for befolkningens levevilkår i de fattige lande.

Rovdyr og tørke påvirkede engfuglene på Tipperne i 2018

02.01.2019Landsvaler nød godt af sommervarmen, mens blandt andet viber og kobbersnepper manglede føde under sommerens tørke.

Årets iltsvind næsten forsvundet

02.01.2019De indre danske farvande er stort set kommet sig efter årets iltsvind, viser den seneste iltsvindrapport fra DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi.

Stabil ulvebestand i efteråret

02.01.2019Overvågningen af de danske ulve viser ingen spor efter nye hvalpe.

Konference: Partnerskaber for en bæredygtig fremtid

17.12.2018Vær med, når Aarhus Universitet inviterer til konference om FN’s 17 verdensmål med fokus på udvikling af bæredygtige løsninger i samarbejde mellem universitetet, offentlige parter og virksomheder.

Associate Professor Philip Francis Thomsen

Associate Professor Philip Francis Thomsen receives the prestigious Carlsberg Foundation Distinguished Fellowship

14.12.2018The Distinguished Fellowship makes it possible for Dr. Thomsen to create a state-of-the environmental DNA research facility at the Department of Bioscience.

Viser resultater 51 til 60 ud af 251

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Ingen nyheder i denne liste